Objavljeno: 26. 11. 2020. , Ažurirano: 26. 11. 2020.

Dana 24. studenog 2020. putem video linka održana je sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Čakovec na kojoj se između ostalog raspravljalo o stanju u gospodarstvu Međimurske županije, utjecaju COVID-19 na gospodarstvo, dobitnicima nagrade Zlatna plaketa i potporama za poduzetnike.

Predsjednik ŽK Čakovec Mladen Križaić predstavio je pokazatelje gospodarstva Međimurske županije. Istaknuo je kako svi pokazatelji pokazuju tendenciju rasta osim broja zaposlenih i investicija.

Većina poduzetnika osjetila je utjecaj COVID-19 u poslovanju što u vidu smanjenja prihoda, proizvodnje, reorganizacije proizvodnje, ali i razmatranja otpuštanja radnika. Navode da će utjecaj još jedno duže vrijeme biti prisutan.

Generalno je slaganje međimurskih gospodarstvenika kako će pandemija i mjere  u ublažavanju iste donijeti dugoročne posljedice za gospodarstvo.

Na sjednici su izabrani i dobitnici nagrade HGK - ŽK Čakovec Zlatna plaketa za poslovnu 2019. godinu. U kategorij velikih tvrtki tvrtka LPT d.o.o. Prelog, u kategoriji srednjih tvrtki tvrtka Sobočan d.o.o. Mursko Središće i u kategoriji malih tvrtki tvrtka Cromatic d.o.o. Prelog.

Na sjednici je, uz članove Gospodarskog vijeća, sudjelovao i predsjednik Uprave Hamag Bicro Vjeran Vrbanec i pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec Nikola Hren koji su prezentirali aktualne i nadolazeće programe potpore za poduzetnike.