Objavljeno: 21. 06. 2021. , Ažurirano: 21. 06. 2021.

Vrijeme održavanja: 18.06.2021.


U petak, 18. lipnja, u hotelu Park u Čakovcu, Gospodarsko je vijeće Županijske komore Čakovec održalo svečanu sjednicu te je tom prilikom dodijelilo plakete 'Zlatna kuna' najuspješnijim trgovačkim društvima u Međimurskoj županiji za poslovanje u 2019. godini za malo, srednje i veliko trgovačko društvo.

Cromatic d.o.o. dobitnik je nagrade u kategoriji malih tvrtki. Tvrtka Cromatic d.o.o. osnovana je 2015. u Prelogu. Započela je s radom sa samo dva zaposlenika i 140 četvornih metra prostora. Za samo dvije godine utrostručen je proizvodni kapacitet, zaposleni su novi električari, inženjeri elektrotehnike i administrator, te sada ima 32 zaposlenih u novom radnom prostoru od 1470 m² proizvodnog pogona. Dio je grupacije danske tvrtke Holtec Automatic A/S. Primarna djelatnost tvrtke Cromatic d.o.o. je industrijska automatizacija i proizvodnja elektro ormara. Osim za dansko tržište, tvrtka je aktivna i na Njemačkom i Švicarskom tržištu na kojima su odrađeni mnogi projekti za renomirane svjetske tvrtke. Nagradu direktoru Nikoli Kvakanu uručio je župan Matija Posavec.

Sobočan d.o.o. dobitnik je plakete u kategoriji srednjih tvrtki. Osnovana 2000. godine, tvrtka bilježi 20 godina postojanja. Jedna je od vodećih tvrtki proizvođača namještaja i opreme. Rade na tri kontinenta, u 31 zemlji. Opremili su više od 7.500  trgovina, kao i više od 350 benzinskih crpki i hotela. Maloprodajni objekti pokrivaju gotovo 1,5 milijuna m². Nagradu vlasnicima Franji, Dejanu i Nikoli Sobočan uručio je predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Čakovec Mladen Križaić.

Među velikim tvrtkama nagrađen je LPT d. o. o. – metaloprerađivačko trgovačko društvo koje je, u Prelogu, 2000. godine, osnovala multinacionalna korporacija Leggett and Platt sa sjedištem u SAD-u. U svom proizvodnom programu LPT d. o. o. ima žičane jezgre i ostale komponente za izradu madraca i namještaja. Danas zapošljava više od 250 djelatnika, od čega je većina njih u proizvodnji žičanih jezgri, a ostali su u proizvodnji drugih artikala, među kojima su i strojevi koji se koriste u izradi madraca. Najveći dio svoje proizvodnje tvrtka izvozi na svjetsko tržište. Planiraju investiciju od 150 milijuna kuna i otvaranje 60 radnih mjesta. Nagradu članu Uprave LPT-a Kristijanu Babiću uručio je savjetnik predsjednika HGK Marko Jurčić.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Čakovec Mladen Križaić i župan Matija Posavec.

Dobitnici nagrada zahvalili su na priznanjima i složili se da ih ona obvezuju na postizanje još boljih rezultata u poslovanju.

U drugom dijelu svečane sjednice Zvonimir Savić, savjetnik premijera za ekonomska pitanja, putem video linka predstavio je Plan oporavka i otpornosti Republike Hrvatske.

Zlatne plakete HGK
Izvor: HGK