O ŽK Bjelovar


Županijska komora Bjelovar osnovana je 1962. godine, mijenjajući kroz protekla razdoblja nazive i pravne osobnosti, danas djeluje kao županijska komora u sustavu Hrvatske gospodarske komore.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije koje pokriva Županijska komora Bjelovar posluje prema najnovijim podacima za razdoblje I-XII 2015. godine 1.629 članica koje zapošljavaju oko 14.073 djelatnika, ostvaruju 7,2 milijardi kuna ukupnog prihoda i u razdoblju I-XII 2015. godine ostvaruju 875,5 milijuna kuna izvoza.

Iako djeluje u sustavu Hrvatske gospodarske komore koja je svojom organiziranošću, djelovanjem i odlučnošću spremna za stvaranje nove i uspješnije gospodarske budućnosti cijele Hrvatske, komora Bjelovar posebnu pozornost pridaje uvažavanju potreba i specifičnosti svoga područja i unapređenju i uspješnosti svojih članica.

Koristeći sve raspoložive resurse Komora je u svakom trenutku na raspolaganju potrebama svojih članica, ali ne odbija biti na usluzi i drugim zainteresiranim subjektima, tako da ostvaruje primjerenu suradnju s gradskim i županijskim strukturama, komorama u inozemstvu, političkim strankama, raznim udrugama i sl.

Hrvatska gospodarska komora je uvela jedinstveni sustav upravljanja kvalitetom. Sustav upravljanja kvalitetom HGK, koji se odnosi na promicanje, zastupanje i usklađivanje zajedničkih interesa članica pred pravnim i drugim organima u zemlji i inozemstvu, u sukladnosti je sa zahtjevima norme: HRN EN ISO 9001:2009, pa isto tako i Županijska komora Bjelovar posluje u skladu s istima. Cilj uvođenja Sustava je osigurati neprekidno poboljšanje kvalitete usluga koje Komora pruža na zadovoljstvo svih zainteresiranih članica. Osim podizanja razine svojih usluga, Hrvatska gospodarska komora želi vlastitim primjerom potaknuti članice na potrebu uvođenja Sustava upravljanja kvalitetom.