Vrijeme održavanja: 31.03.2021.

Objavljeno: 31. 03. 2021. , Ažurirano: 31. 03. 2021.

Na izbornoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Osijek, održanoj 31. ožujka, predstavnici članica Gospodarskog vijeća donijeli su jednoglasnu odluku da se Zoran Kovačević izabire za predsjednika Gospodarskog vijeća ŽK Osijek, za naredno mandatno razdoblje od četiri godine.

Za zamjenicu predsjednika Gospodarskog vijeća izabrana je predsjednica uprave Saponije d.d. Dajana Mrčela.

GV_31_3 sl.2.jpg
Nakon sjednice, Zoran Kovačević je održao konferenciju za novinare; Izvor: HGK.


Na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice, Kovačević je pojasnio kako je izboru prethodilo izvješće o aktivnostima, kao i program rada u narednom razdoblju.

Istaknuo je kako je Županijska komora Osijek u proteklih godinu dana i u otežanim uvjetima, zbog pandemije, uspjela održati ključne aktivnosti komorskog sustava. U prethodnom četverogodišnjem razdoblju ŽK Osijek je obavljala niz aktivnosti koje su bile usmjerene na zastupanje interesa svojih članica, njihovu promociju, edukacije te obavljanje javnih ovlasti. Tijekom godina održavale su se sjednice Gospodarskog vijeća i strukovnih grupacija, na kojima su se iznosila izvješća o poslovanju pojedinih djelatnosti, odnosno gospodarstva županije, raspravljalo o aktualnoj problematici i iznosili prijedlozi za poboljšanja u radu, primjedbe na prijedloge i nacrte zakona, kao i na zakone koji su u primjeni.

ŽK Osijek organizirala je nastupe svojih članica na sajmovima, poslovne susrete te bilateralne poslovne razgovore. Nastavljeno je s odvijanjem projekata promicanja proizvodnje autohtonih proizvoda s ovog područja koji se provode već niz godina, a cilj im je profiliranje proizvođača autohtonih proizvoda vrhunske kvalitete. Također je provedeno oko 180 različitih edukacija kroz koje je prošlo 6700 polaznika. Brojke bi bile sigurno znatno veće, kazao je Kovačević, da u proteklih godinu dana rada nije bilo posebnih epidemioloških okolnosti.

Komora mora ostati institucija svojih članica s glavnim zadaćama – nastupom prema kreatorima makroekonomske politike, promociji u zemlji i inozemstvu, poslovnim povezivanjem, poslovnim obrazovanjem (edukacije) i javnim ovlastima. Vrlo jasno, želimo, neopterećeni modelom, biti isključivo u funkciji i na usluzi našim članicama, zaključio je Kovačević.