U ŽK Zadar održana edukacija za ugostitelje, proizvođače i trgovce o obvezama pri označavanju hrane


Objavljeno: 02. 11. 2016. , Ažurirano: 14. 11. 2016.


Hrvatska gospodarska komora - Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i ŽK Zadar, u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, organizirali su edukaciju Obveze subjekata u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača o hrani, 11. studenoga u Zadru.

Cilj je ovog predavanja bio upoznati zainteresirane sa zakonskom regulativom označavanja hrane, koja se tiče tvrtki koje se bave proizvodnjom hrane, zatim restorana, hotelskih kuća, cateringa i ostalih koji prodaju hranu. Predavanje je održala Sanja Kolarić-Kravar, voditeljica Odjela za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane Uprave za kvalitetu hrane i fitosanitarnu politiku Ministarstva poljoprivrede. Edukaciji su prisustvovali subjekti koji se bave proizvodnjom ili posluživanjem hrane, uglavnom iz Zadarske županije.