Vrijeme održavanja: 12.09.2017.

Objavljeno: 19. 09. 2017. , Ažurirano: 25. 09. 2017.

Predstavnica Županijske komore Split posjetila je 12. rujna tvrtku Misura d. o. o. te predstavila aktivnosti i nove usluge koje HGK pruža svojim članicama.

Tvrtka Misura d. o. o. osnovana je 2002. godine. Prvotna je djelatnost bila uvoz renomiranih talijanskih kuhinja, međutim 2005. godine, promjenom vlasničke strukture tvrtke promijenila se i djelatnost.

Suvlasnica i direktorica tvrtke je Rea Reić koja je tvrtku, zajedno s ostalim suvlasnicima, orijentirala ka svjetlosnom inženjeringu u suradnji s najpoznatijim imenima u proizvodnji rasvjete – Flos, Foscarini, Studio Italia design, Axo light, DM luce/ex De Majo illuminazione, Leucos/ex Firme di vetro, Murano due, Ares, Slamp i Masiero, te su postali njihovi direktni uvoznici i zastupnici u RH.

U dvanaestogodišnjem je uspješnom poslovanju Misura d. o. o. sudjelovala u nizu atraktivnih projekata te pridonijela osvjetljavanju ne samo privatnih stanova i vila nego i poznatih ugostiteljskih i drugih objekata – Spa centar Filomena, restoran hotela Marmont, restoran Duje, hotel Globo, hotel Cornaro, caffe bar disco Vanilla te bar Antique.

Tvrtka se nalazi u sklopu salona namještaja Art interijeri d. o. o. te s njihovim vrhunskim arhitektima i interijeristima sudjeluje u oplemenjivanju prostora.

Kao jedan od većih problema s kojima se susreće u svakodnevnom poslovanju, Reić ističe veliku i neefikasnu državnu administraciju posebno u dijelu protočnosti informacija. Za vođenje tvrtke u RH nužno je u isto vrijeme biti i vrstan ekonomist, pravnik te marketinški stručnjak, što je u praksi teško spojivo.

Očekuje suradnju i potporu HGK te ostalih resornih institucija, u svim segmentima poslovanja, posebno u otklanjanu nedoumica povezanih s čestim promjenama zakonskih propisa, te  organiziranje edukacija i seminara po svim novitetima u trgovinskoj struci kako bi se u konačnici došlo do kvalitetnog rješenja, a ne kažnjavanja od nadležnih inspekcija.