Vrijeme održavanja: 14.09.2017.

Objavljeno: 22. 09. 2017. , Ažurirano: 25. 09. 2017.

Predstavnici ŽK Split i pomoćnica direktorice Sektora za industriju i IT pri HGK posjetili su nove prostore tvrtke Krah d. o. o. u Zagvozdu. Tvornica kanalizacijskih cijevi i alata Krah d. o. o. nedavno je svoje poslovanje iz Vrgorca preselila u Zagvozd. Ukupna je vrijednost investicije iznosila 17 milijuna kuna, a cijeli novoizgrađeni kompleks prostire se na 25.000 četvornih metara. Vlasnik tvrtke Ivica Vuković upoznao je predstavnike ŽK Split s novostima u poslovanju tvrtke te ih proveo kroz pogon.

Tvornica Krah, osnovana 2001. godine, danas je moderna obiteljska tvrtka s četrdesetak zaposlenih koja se sastoji od dva dijela. Jedan je dio proizvodnja alata za proizvodnju cijevi, a drugi proizvodnja kanalizacijskih cijevi, i to PEHD monolitni cijevni sustavi za niskotlačnu kanalizaciju i odvodnju. Jedini su u Republici Hrvatskoj koji proizvode cijevi promjera većeg od 1000 mm te ih spajaju elektrofuzijskim zavarivanjem bez gumenih brtvi (Krahov patent).

Kontinuiranu kvalitetu i održivi razvitak dokazuje i priznanje Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Split plaketa Zlatna kuna za najuspješnije malo trgovačko društvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji za 2005. godinu te dodijeljenom plaketom grada Vrgorca 2008. godine.

Od 2010. godine Krah d. o. o. posjeduje certifikat sustava upravljnja kvalitetom ISO 9001 i zaštite okoliša ISO 14001. Sav ukupno proizvedeni otpad reciklira se, regenerira i ponovo vraća u proizvodnju.

Budući da je tvrtka izvozno orijentirana, predstavnici ŽK Split upoznali su njeno rukovodstvo s uslugama Hrvatske gospodarske komore namijenjene jačanju internacionalizacije poslovanja te jačem pozicioniranju na domaćem tržištu na kojem je nedovoljno zastupljena.