Vrijeme održavanja: 11.09.2019.

Predsjednik ŽK Split Joze Tomaš sa suradnicima sastao se u Omišu 11. rujna s gradonačelnikom Ivom Tomasovićem i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Đekijem Stanićem.

Tomaš je predstavio aktivnosti HGK te detaljnu analizu gospodarskih kretanja u Omišu naglasivši da je u prošloj godini bilo više od 270 aktivnih trgovačkih društava. Također je istaknuo da su tvrtke aktivne u svim djelatnostima te je poprilično uravnotežena struktura tvrtki po tom kriteriju.

Tomasović je predstavio neke od gospodarskih projekata koji se planiraju u Omišu, ali i aktivnosti na rješavanju infrastrukturnih izazova koji se prvenstveno odnose na prometnu problematiku. Bilo je govora i o gospodarskim zonama koje trenutno nisu uvrštene u Interaktivnu kartu investicijskog potencijala županija koju je izradila i održava HGK. Najavljeno je dovođenje zone u stanje u kojem bi u potpunosti bila spremna za prihvat investitora, a time i uvrštenje u interaktivnu kartu.

Dogovorena je daljnja suradnja na zajedničkoj organizaciji edukacija i prezentacija za gospodarstvenike u Omišu, koje su se provodile u prethodnom periodu, ali i u svim drugim gospodarskim temama na području Omiša.