Objavljeno: 15. 10. 2021. , Ažurirano: 18. 10. 2021.

Vrijeme održavanja: 25.10.2021.


Na inicijativu Sekcije Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu ŽK Split, Hrvatska gospodarska komora organizira stručni skup "Uspostava sustava za gospodarenje građevnim otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji" koji će se održati u ponedjeljak, 25. listopada, u 11 sati, u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu, na adresi Put Trstenika 19. 

Cilj skupa je educiranje i informiranje svih dionika sustava gospodarenja građevnim otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji te senzibiliziranje javnosti u vezi uspostave sustava i početka rada prvog reciklažnog dvorišta za građevinski otpad Reciklator d.o.o. smještenog u eksploatacijskom polju Sv. Juraj tvrtke CEMEX Hrvatska d.d. u Kaštel Sućurcu koje je otvoreno 16. rujna ove godine.

Skup je namijenjen je prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne samouprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pročelnicima nadležnim za komunalne poslove, županijskim komunalnim i građevinskim tvrtkama te projektantima i medijima ali i svim ostalim zainteresiranima za tematiku.

Moderator skupa je dr. sc. Roko Andričević s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Na stručni skup se možete prijaviti obrascem u nastavku, najkasnije do ponedjeljka, 25. listopada, u 9 sati. U obrascu možete postaviti i pitanje predavačima.

Program se nalazi u pratećim dokumentima.

Za više informacija možete se obratiti u ŽK Split, Ani Mariji Puzić (e-adresa: apuzic@hgk.hr, tel.: 021 / 321-139).

Program

Vrijeme Aktivnost
25.10.2021
10:30 - 11:00 Registracija sudionika
11:00 - 11:30 Uvodni pozdravi: Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split; Splitsko-dalmatinska županija (TBC); Uvodno izlaganje moderatora
11:30 - 12:30 Gospodarenje građevnim otpadom u Republici Hrvatskoj / Zakon o održivom gospodarenju otpadom – Nela Palarić, Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja; Uspostava sustava gospodarenje građevnim otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji – izv. prof. dr. sc. Ivo Andrić, prodekan za studije građevinarstva
12:30 - 12:45 Tomislav Antunović - Predstavljanje prvog reciklažnog dvorišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji - Reciklator d.o.o.
12:45 - 13:30 Rasprava i zaključci