U ŽK Split održana radionica za samoprocjenu poslovanja poduzetnica putem alata Business Lens

Vrijeme održavanja: 05.12.2017.

U Županijskoj komori Split 5. prosinca održana je radionica za poduzetnice na kojoj im je predstavljen besplatni online dijagnostički alat za (samo)procjenu poslovanja Business Lens.

Alat je razvijen u sklopu Programa za poduzetnice koji provodi Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a poduzetnicama omogućuje da sagledaju svoje poslovanje iz potpuno nove perspektive, identificiraju dobre strane svojih poduzeća te, što je najvažnije, prepoznaju prilike za daljnji razvoj.

''Drago nam je da se ova radionica održava upravo kod nas jer Županijska komora Split više od dva desetljeća kontinuirano radi na potpori i poticanju žena u poduzetništvu i za poduzetništvo'', rekla je, pozdravljajući nazočne u ime ŽK Split, viša stručna savjetnica Suzana Prkić Jurić.

Alat je predstavila i radionicu vodila viša savjetnica za bankarstvo s Frankfurtske škole za financije i menadžment Vedrana Perković-Hadl.

Business Lens je kreiran kao upitnik s pitanjima iz sedam ključnih područja poslovanja: financijskog upravljanja, poznavanja tržišta, marketinga i prodaje, ljudskih resursa, strategije i organizacije, upravljanja rizikom i procesima. Za njegovo je popunjavanje potrebno izdvojiti svega 20-ak minuta, nakon čega alat kreira izvještaj i prikazuje rezultate.

Nakon upoznavanja s alatom, poduzetnice su ga na licu mjesta i isprobale. Za sve koje nisu bile u mogućnosti sudjelovati, alatu se može pristupiti putem linka.