Vrijeme održavanja: 05.02.2019.

Objavljeno: 29. 01. 2019. , Ažurirano: 07. 02. 2019.

Na 6. sjednici Sekcije Zajednice obiteljskog turizma, koja je održana 5. veljače u Županijskoj komori Split, izvijestilo se o radu Sekcije u razdoblju od protekle sjednice.

Od posljednje sjednice, održane u lipnju 2018. godine, pripremljeni su osvrti Sekcije na aktualne zakonske regulative, organizirano je studijsko putovanje za članice Sekcije radi upoznavanja primjera dobre prakse održivog turizma u Istri i Sloveniji te jednodnevni izlet s posjetom dalmatinskoj kamenoj ekokući u zaleđu Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednica Sekcije Martina Nimac Kalcina predstavila je aktivnosti povezane s novim Pravilnikom o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu. Mišljenje predsjednice Sekcije zatražili su brojni mediji, pripremljen je dopis Gradu Splitu, a sudjelovala je i na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita. Prisutne je obavijestila kako se za tekuću godinu cijena paušalnog oporezivanja u Gradu Splitu neće mijenjati.

Predstavnica Splitsko-dalmatinske županije Anita Aranza izvijestila je prisutne o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava Županije za 2019. godinu. Prisutne članice Sekcije brojnim dodatnim pitanjima za Anitu Aranzu iskazale su veliki interes za predstavljenu mogućnost. 

Predsjednica Sekcije prisutne je obavijestila i o organizaciji nacionalnog Foruma obiteljskog smještaja koji će se 29. i 30. ožujka održati u Splitu. Najavljena je i objava prijava za akciju HGK Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku u kategoriji ocjenjivanja obiteljskog smještaja.

Također, najavljena je konferencija Ruralni turizam 365 Splitsko-dalmatinske županije, koja će se održati tijekom manifestacije Adriatic Gastro Show 8. veljače, u 11 sati, u Spaladium areni Split, a na koju su pozvani svi zainteresirani.