U ŽK Split održana Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Vrijeme održavanja: 11.04.2017. - 14.04.2017.   /   Rok prijave: 09.04.2017.

U Županijskoj komori Split, u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore, održana je Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Zbog iskazanoga velikog interesa, edukacija se održala u dva termina: 11. i 12. travnja te 13. i 14. travnja.

Polaznici su od iskusnih predavača HGSS-a imali priliku naučiti više o meteorologiji, sigurnom vođenju skupine na izlete i ture, orijentaciji i kartografiji, prvoj pomoći i potencijalnim opasnostima u prirodi.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, održava radionice za osposobljavanje nositelja i organizatora turističkih sadržaja u prirodi još od 2004. godine. Pustolovne aktivnosti nerijetko se organiziraju na nepristupačnim terenima, stoga je stručnost vodiča bitna kako bi se turistima osigurao visoki stupanj sigurnosti. Iako ponuda pustolovnog turizma u Hrvatskoj i dalje nije na zadovoljavajućoj razini, primjetan je znatan porast interesa za ovaj segment turizma. Program osposobljavanja na razini Hrvatske tako je od 2004. do 2016. godine završilo ukupno 729 polaznika, dok se samo ove godine na edukaciju u travnju u Splitsko-dalmatinskoj županiji prijavilo oko 90 polaznika.

Aktivnosti pustolovnog turizma važan su čimbenik za produljenje turističke sezone. U organizaciji edukacije sudjelovala je i Sekcija Zajednice pustolovnog turizma Županijske komore Split, koja svojim brojnim aktivnostima pridonosi unapređenju pustolovnog turizma Splitsko-dalmatinske županije.

Kontakti

  • Nataša Bušić, dipl. oec. viša stručna savjetnica Tel: +385 21 321 118 Email: nbusic@hgk.hr