HGK - Županijska komora Split - organizator kolektivnog nastupa članica HGK iz cijele Hrvatske na sajmu GAST 2017

Vrijeme održavanja: 01.03.2017. - 04.03.2017.

''Opće je poznata važnost turizma za hrvatsko gospodarstvo, a rekordni turistički rezultati koje bilježe Split i Splitsko-dalmatinska županija, koliko god vesele, toliko i obvezuju na daljnji rad, podizanje kvalitete usluga i produljenje sezone. Naša je želja da turizam značajnije utječe i na druge djelatnosti, da bude generator rasta i u ostalim djelatnostima i što veći potrošač kvalitetnih proizvoda i usluga, posebno hrvatskih, a u tom smislu je značaj GAST-a, kao mjesta okupljanja svega relevantnog u pripremi turističke sezone, velik i neprijeporan'', rekla je prigodom svečanog otvaranja ovogodišnjeg sajma GAST direktorica ŽK Split, Vesna Friedl.

Hrvatska gospodarska komora, svjesna važnosti i nezamjenjivosti sajmova u gospodarskom životu, podupire i potiče sajamsku djelatnost te organizira i sufinancira troškove nastupa svojih članica na brojnim domaćim i inozemnim sajmovima.

Sajam GAST Komora prati i podupire već dvadeset i dvije godine, i to na različite načine – putem organiziranih nastupa članica, organizacije poslovnih susreta te sudjelovanja u stručnim, popratnim manifestacijama sajma.

 1.jpg

Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije zajedničkog nastupa članica HGK iz cijele Hrvatske, Županijska komora Split se i ove godine prihvatila istog zadatka okupljanja i omogućavanja lakšeg i povoljnijeg predstavljanja na sajmu tvrtki i dobrovoljnih članica HGK, obrta i OPG-ova. Na ovogodišnjem GAST-u, na izlagačkom prostoru Komore od oko 150 četvornih metara predstavlja se više od 20 izlagača iz svih dijelova Hrvatske, ponajviše s prehrambenim proizvodima i vinima.

Hrvatska gospodarska komora uporno radi na podizanju svijesti o kvaliteti i sigurnosti domaćih proizvoda, jačanju konkurentnost proizvođača i stvaranju povjerenja i odanosti potrošača. Spomenimo samo projekte Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi, Priča o maslinovom ulju, Vina Croatia - Vina Mosaica, Drvo je prvo, nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko te znakove Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

 2.jpg

Stoga je pri organizaciji sudjelovanja svojih članica na ovogodišnjem GAST-u posebna pozornost Komore bila usmjerena na članice koje ne mogu, bilo financijski bilo organizacijski, samostalno nastupiti kako bi ih se što više predstavilo s hrvatskim proizvodima.

Kontakti

  • Danica Poparić-Majić, dipl. ing. stručna suradnica Tel: +385 21 321 169 Email: dpoparic@hgk.hr

Organizatori

Županijska komora Split organizator nastupa tvrtki Tel.: + 385 21 321 100 Fax: + 385 21 346 956