ŽK Split na Danima poslova u turizmu

Vrijeme održavanja: 02.02.2018.

Dani poslova u turizmu održali su se u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge poslodavaca 2. veljače u Športskoj dvorani Gripe u Splitu.

HGK – Županijska komora Split događanju je prisustvovala u zajedničkom edukativnom prostoru s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Split, gdje su zainteresirani posjetitelji mogli dobiti korisne informacije i edukativne brošure.

Dane poslova u turizmu pozdravnim su riječima otvorili Nino Vela, zamjenik gradonačelnika grada Splita, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, Tonči Glavina, državni tajnik, te Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava.

Događanje su posjetili nezaposleni, učenici završnih razreda srednjih strukovnih škola u turističkim i uslužnim zanimanjima te svi koji su zainteresirani za posao u turizmu, a predstavio im se veliki broj poslodavaca iz više županija.

Osim poslodavaca, posjetitelji su mogli u organizaciji Ministarstva turizma posjetiti radionicu Jačanje izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu te poslušati prezentaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Split, kojom su se predstavile nove Mjere aktivne politike zapošljavanja. Program su upotpunile i dodjele nagrada u okviru natječaja Inovativan budi, turizam ti posao nudi koje su dobitnicima dodijelili predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava te predstavnici Ministarstva turizma.

Dani poslova u turizmu održani su radi postizanja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te kako bi se javnost upoznala s mogućnostima zapošljavanja koje pruža turizam.