ŽK Split: Izniman interes za Konferenciju selektivnih oblika turizma

Vrijeme održavanja: 14.12.2016.

Za Konferenciju selektivnih oblika turizma TourismB2B@CentralDalmatia, koja je 14. prosinca održana u Županijskoj komori Split, sudionici su pokazali izniman interes, i to tako što ih je bilo čak osamdesetak (predstavnika putničkih agencija, hotela i hostela s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske te Dubrovačke županije).

 1.jpg

Osnovni cilj konferencije bio je upoznavanje poslovne zajednice, agencija koje se bave posredovanjem te komercijalnih smještajnih kapaciteta, s ponudom selektivnih oblika turizma Splitsko-dalmatinske županije.

''Ne damo da nas uljuljaju izvrsni turistički rezultati grada i županije i smatramo da ima prostora za napredak. Turisti imaju svoje zahtjeve, a na nama je da ih ispunimo i da ih ugostimo najbolje što možemo'', rekla je na početku skupa direktorica ŽK Split Vesna Friedl.

U prvom dijelu konferencije 13 tvrtki predstavilo je dvadesetak usluga i aktivnosti namijenjenih turistima, i to sljedećim prezentacijama: Penjanje, Deep Water Solo, Jednodnevni cruising, Biciklizam, Cooking Class, Walking ture, Canyoning, Hiking, Dnevno jedrenje, Sea Kayak, Zipline, Medicinski i wellnes turizam, Military ture, Latinsko jedro „Gajeta falkuša“, Sedmodnevna krstarenja, Ture nacionalnim parkovima, Ribolov, Podvodni ribolov te Ronjenje u kavezu sa ribama.

U drugom dijelu konferencije održani su B2B susreti na kojima su svi agenti - posrednici, hoteli i hosteli, mogli u izravnom kontaktu s pružateljima predstavljenih usluga/izleta saznati sve o njihovim programima te dogovoriti konkretne poslove. Poslovni su susreti  bili kruna ove konferencije s koje su zadovoljni odlazili organizatori izlet, ali  i posrednici.

 2.jpg

3.jpg

Ova konferencija jedna je u nizu aktivnosti koje Županijska komora Split planira održati do iduće turističke sezone. Slijedi još jedna konferencija ovog tipa, koja će biti usmjerena na vlasnike obiteljskog smještaja kako bi se i ta zajednica informirala o mogućnostima koje su gostu na raspolaganju kada dođe u našu destinaciju.

Prezentacije s konferencije možete pronaći u privitku.