Vrijeme održavanja: 29.10.2019.

Objavljeno: 30. 10. 2019. , Ažurirano: 05. 05. 2020.

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu 29. je listopada održan koncert Kulturno-umjetničkog društva Jedinstvo kojime je ono obilježilo svoju 100. obljetnicu. Nastup njegovih uspješnih trofejnih sekcija jedan je u nizu koncerata i drugih svečanih događanja kojima će KUD proslaviti svoj veliki jubilej pod nazivom ''Jedinstvenih 100''.

Uz neizbrisiv trag koje je Jedinstvo ostavilo u Splitu ali i svojim nastupima diljem svijeta, ono već godinama uljepšava i doprinosi nekim od najznačajnijih komorskih događanja, poput nacionalne akcije Kupujmo hrvatsko. Stoga HGK - Županijska komora Split čestita Jedinstvu te s ponosom ističe činjenicu da u njemu nastupa i djelatnik splitske Komore, Srećko Remetin.

Srećko Remetin - KUD Jedinstvo1.jpg

Djelatnik HGK – ŽK Split Srećko Remetin (prvi slijeva u zadnjem redu) nastupio je na koncertu legendarnih sekcija Jedinstva; Izvor: HGK.


Jedinstvo je jedno od najstarijih, najuspješnijih i najtrofejnijih hrvatskih KUD-ova, koji je prvi koncert svoga zbora održao na daskama splitskog HNK-a davne 1919. godine. Društvo je ne samo vjerni čuvar hrvatske tradicije, koju kroz svakodnevno njegovanje i scensko izvođenje brižljivo čuva od zaborava, već i nezaobilazni društveno-sociološki čimbenik.