Vrijeme održavanja: 13.11.2018.

Objavljeno: 15. 11. 2018. , Ažurirano: 15. 11. 2018.

U HGK - Županijskoj komori Sisak 13. studenoga održana je radionica Posluži se marketingom… koristan je, koju je organizirao CroatiaPRO Odbor Sektora za promet i veze HGK u suradnji sa ŽK Sisak u sklopu programa Olakšavanje trgovine i transporta 2018.

Predavač je bio Tin Simonić, predstavnik tvrtke Ewals Cargo Care Adria d.o.o. Prisutne je upoznao s osnovnim elementima marketinga i njegovom ulogom u poslovanju kao preduvjetom zadovoljenja potreba i očekivanja potrošača. Vizija, misija, fokusiranje, pozicioniranje i diferenciranje elementi su koje treba definirati na početku. Iza toga slijedi marketinško planiranje kada se sve stavlja na papir uz razradu elemenata koji utječu na učinkovitije upravljanje poslovnim procesima i lakšu prilagodbu tvrtke vanjskim utjecajima.

U drugom dijelu radionice Simonić je govorio o marketinškom miksu koji obuhvaća definiranje proizvoda, njegove cijene, mjesto prodaje, promociju. Pri tome se ne smije zanemariti uloga zaposlenika te i njih treba posredno uključiti u sve poslove stvaranja i distribucije proizvoda.

Prisutni poduzetnici radionicu su ocijenili vrlo uspješnom jer su u interakciji s predavačem dobili znanja primjenjiva u praksi.