ŽK Sisak organizirala nastup hrvatskih tvrtki na Međunarodnom industrijskom sajmu u Celju

HGK
Hrvatski gospodarstvenici na Međunarodnom industrijskom sajmu u Celju
Vrijeme održavanja: 04.04.2017. - 07.04.2017.   /   Rok prijave: 05.10.2016.

U Celju se od 4. do 7. travnja održao 14. Međunarodni industrijski sajam, na kojem su se u organizaciji Županijske komore Sisak predstavile četiri tvrtke: Kimel-Filtri d.o.o. iz Zagreba, Interplan d.o.o. iz Karlovca, Metaflex d.o.o. iz Novske i Lipovac-metal d.o.o. iz Siska.

Sajam je specijaliziran za moderne tehnologije te namijenjen poslovnoj javnosti. Preko 30% izlagača dolazi iz inozemstva, osim iz europskih (Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska, Danska i dr.), izlagači dolaze i iz udaljenih zemalja kao što su Japan, Južna Koreja, SAD, Tajvan i Indija. Obzirom na velik interes izlagača, sajamski prostor je u cijelosti bio popunjen, ukupno oko 350 izložbenih prostora. Izlagači su ponudili rješenja iz područja izrade strojeva i alata, prerade metala te rješenja iz područja zavarivanja i rezanja. Posjetitelji su se mogli upoznati s naprednom svjetskom tehnologijom te razgledati strojeve, uređaje, robote i ostale tehnologije koje nije moguće vidjeti u izložbenim salonima proizvođača kao i dobiti informacije iz „prve ruke“.

Celje_2.jpg

Uz kontinuirani rast zadnjih šest godina, Međunarodni industrijski sajam je prerastao u drugu najveću sajamsku priredbu Celjskog sajma, poslije Međunarodnog obrtničkog sajma, koji ove godine obilježava 50 godina održavanja. Organizatori su napravili odličan potez spajanjem više sajamskih izložbi u jednu, specijaliziranu za prerađivačku industriju te se pozicionirali u sam vrh poslovnih događanja u regiji gdje se osim izlaganja održavaju i brojna popratna događanja.

Na sajmu je organizirana i predavaonica otvorenog tipa gdje su slovenski i inozemni stručnjaci predstavljali najnovije trendove na području alatničartsva, alatnih čelika, plastike, optimiranja proizvodnih procesa, mjerne tehnike itd. Tema sajma bila je aktualna 4. industrijska revolucija koja će svakako značajno promijeniti dosadašnji način života i poslovanja te donijeti promjene koje čovječanstvo do danas nije moglo ni predvidjeti. Tijekom 4 dana trajanja sajma, održala su se brojna stručna predavanja i okrugli stolovi na temu zavarivanja, naprednih materijala i tehnologija.

Županijska komora Sisak prepoznala je važnost ovog sajma te omogućila financijsku i logističku potporu pri izlaganju tvrtkama iz prerađivačke industrije. Time je potaknula proizvođače, ponajprije iz Sisačko-moslavačke županije, da se predstave na ovome sajmu, sklope nove poslove te uoče trendove i tehnologiju budućnosti.

Organizatori

Županijska komora Sisak organizator nastupa hrvatskih izlagača Tel.: +385 44 522 583 Fax: +385 44 521 531 E-mail: hgksk@hgk.hr