Vrijeme održavanja: 30.03.2017.

Na sjednici je direktorica ŽK Šibenik Magda Lakoš-Mioč predstavila članovima Vijeća izvješće o radu Županijske komore Šibenik u 2016. i plan rada za 2017. godinu.

Novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja članovima Vijeća predstavila je Branka Živković iz HZZ-ova Područnog ureda Šibenik. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje mjere su precizno definirali i pojednostavnili. Dosadašnja je 41 mjera svedena na devet fleksibilnih i jasnih mjera koje su puno lakše za korištenje i poslodavcima i nezaposlenim osobama. Olakšan je proces prijave i omogućeno je kombiniranje mjera. Članovi Vijeća najviše su pokazali interesa za mjeru stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa te potpore za očuvanje radnih mjesta, a na mnogobrojna pitanja o proceduri korištenja mjera i odabira odgovarajućih kvalificiranih radnika prijavljenih na Zavodu, odgovore je dao Luka Petrina, predstojnik HZZ-ova Područnog ureda Šibenik.

Članovi Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik protiv su najavljene odluke o ukidanju Trgovačkog suda u Zadru – Stalne službe u Šibeniku, čijim bi ukidanjem poduzetnici Šibensko-kninske županije došli u nepovoljan položaj i prouzročilo bi im dodatne troškove.