Vrijeme održavanja: 13.12.2018. - 14.12.2018.

U sklopu promicanja internacionalizacije poslovanja HGK – Županijska komora Rijeka organizirala je uzvratni poslovni posjet hrvatskog izaslanstva Privrednoj komori Srbije – Privrednoj komori Beograda.

U četvrtak, 13. prosinca 2018. godine sudionici događanja prisustvovali su otvorenju beogradskog predstavništva riječke, višestruko nagrađivane tvrtke ZDL Arhitekti d.o.o. Gordan Resan, predsjednik Društva arhitekata Rijeka i direktor tvrtke Gordan Resan Arhitekti partneri d.o.o., predstavio je trojezičnu publikaciju Riječka arhitektonska produkcija kao pokretač gospodarskog razvoja, koju je izdala ŽK Rijeka, a koja predstavlja 70 arhitektonskih projekata riječkih autora. Potom je održan prvi dio bilateralnih B2B poslovnih razgovora hrvatskih i srpskih tvrtki, a razgovori su nastavljeni 14. prosinca u okviru Poslovnog foruma koji je održan u Privrednoj komori Srbije - Privrednoj komori Beograda.

Poslovni posjet hrvatske delegacije Privrednoj komori Srbije – Privrednoj komori Beograda jedna je od aktivnosti projekta HGK HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta. 

Na događanju je bilo 119 sudionika, predstavnika tvrtki i institucija, od čega 48 sudionika iz Republike Hrvatske. Hrvatski poslovni ljudi sudjelovanje u izaslanstvu ocijenili su vrlo korisnim, a o događanju su izvijestili i neki hrvatski i srpski mediji.