Drugi susret poslovnih žena Dan žena inovatorica u HGK - ŽK Rijeka

Vrijeme održavanja: 07.03.2017.   /   Rok prijave: 03.03.2017.

ŽK Rijeka, Udruga poslovnih žena Krug i Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke organizirali su drugi susret poslovnih žena - Dan žena inovatorica - Poduzetništvo, kreativnost i umjetnost, u utorak, 7. ožujka.

Prvi dio susreta održao se u ŽK Rijeka i bio je osmišljen kao panel-rasprava Poduzetna-kreativna-inovativna. Sudionice su bile direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić,  voditeljica područnog ureda HBOR za Primorje i Gorski kotar Vesna Bartolović, predsjednica Udruge poslovnih žena KRUG Sofija Šmitran, predsjednica Zajednice za industrijski dizajn pri HGK i direktorica tvrtke A1 FORMAT Ada Kezić, predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin-Majetić i poduzetnica i umjetnica Svjetlana Despot.

U Galeriji Kortil svečano je otvena izložba Ars, artis – femininum, gdje su se okupljenima obratili: predsjednik ŽK Rijeka Vidoje Vujić, predsjednica Udruge poslovnih žena KRUG Sofija Šmitran, Jolanda Todorović iz Galerije Kortil i pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar. Izložbu je moguće razgledati do 18. ožujka.

Predstavljeni su radovi 11 poduzetnica – umjetnica i dizajnerica koje su svoju kreativnost i likovni rukopis izrazile u novim, inovativnim i eksperimentalnim umjetničkim izričajima. Navedene izlagačice su: Nada Debelić, Svjetlana Despot, Doris Fatur, Ana Glažar, Nisa Hrvatin, Vesna Jakić, Marina Marinski, Maja Pejčinović, Mirna Sišul, Sanja Stojković, Biserka Vranić.

Vujić je naglasio da ŽK Rijeka kontinuirano nastavlja s jačanjem i promicanjem konkuretnosti poduzetništva žena pa je i drugi susret poslovnih žena usmjeren na područje poduzetništva, kreativnih tehnologija i umjetnosti, čime HGK - Županijska komora Rijeka daje potporu brojnim manifestacijama koje će se organizirati u Europskoj prijestolnici kulture - Rijeka 2020.

Po završetku otvorenja poduzetnice i posjetitelji imali su priliku za razgledavanje izloženih radova te da razmjene ideje i umreže se, a potom se za kraj susreta održala radionica Filcanje cvijeta koju je vodila Vesna Jakić, RUTA-WOOL & DESIGN obrt za dizajn, edukaciju i usluge.

Kontakti

  • Sara Štrljić Stručni suradnik Tel: +385 51 209 148 Email: sstrljic@hgk.hr