Vrijeme održavanja: 08.12.2016.

Objavljeno: 01. 12. 2016. , Ažurirano: 09. 12. 2016.

ŽK Pula i Pametan rast d. o. o. održali su 8. prosinca predavanje o upravljanju ljudskim resursima za male i srednje tvrtke. Predavanje je vodila direktorica tvrtke Pametan rast d. o. o. iz Poreča Stefania Skender koja je okupljenima predstavila modele alata koji omogućuju kvalitetnije upravljanje zapošljavanjem, edukacijom, sustavom plaća i nagrađivanja, razvojem karijere i sustavima procjene radne uspješnosti. 

"Jedan od najvećih problema u upravljanju ljudskim resursima u tvrtkama jest fluktuacija radne snage koja je temelj za svaki održivi rast. Njom, stoga, valja upravljati pa je kod, primjerice, većih tvrtki, potrebno da postoji osoba koja je zadužena za organizacijsku kulturu (culture manager) i koja vodi brigu o tome da se ljudi na poslu dobro osjećaju te da rade u ulogama koje im najviše odgovaraju. U takvim su okolnostima radnici produktivniji", istaknula je Stefania Skender, inače predsjednica Strukovne grupe poslovnih savjetnika pri ŽK Pula. 

Navedeno predavanje održano je u okviru projekta Fit4BusinessGrowth. Cilj je ovog projekta pružanje potpore malim i srednjim tvrtkama na području upravljanja ljudskim resursima, a financira se iz programa Europske unije Erasmus +.