Objavljeno: 13. 10. 2017. , Ažurirano: 16. 10. 2017.

Tijekom održavanja 1. Dana energetske učinkovitosti i 20. Obrtničkog sajma Istre, u Županijskoj komori Pula održan je sastanak s delegacijom Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda na čelu s Milvojom Amrušem i direktorom Centra za razvoj poduzetništva Dejanom Zrilićem, koji su u razgovoru s predsjednicom ŽK Pula Jasnom Jaklin Majetić i predsjednikom Obrtničke komore Istre Mariom Paliska izrazili veliko zadovoljstvo sudjelovanjem na sajmovima u Istri te organizacijom poslovnih susreta na kojima su razgovarali o povezivanju poduzetnika iz sektora turizma.

Naime, postoji mogućnost povezivanja poduzetnika iz unutrašnjosti Istre s poduzetnicima koji investiraju u etnoturističke projekte u Srbiji. U skladu će s time poduzetnici iz dviju zemalja zajednički organizirati buduće radionice o cjelogodišnjem turizmu u ruralnim područjima i gastroradionice za ugostitelje te kreirati nove prilike za uzajamno sudjelovanje na sajmovima.

Predsjednica Jaklin Majetić najavila je ponovno otvaranje Ureda HGK u Beogradu koji će predstavljati kvalitetnu poslovnu infrastrukturu za sve hrvatske tvrtke koje posluju i žele poslovati na području Republike Srbije.