Održan sastanak sa zamjenikom šefa misije Britanskog veleposlanstva u Zagrebu

U Županijskoj komori Pula 7. rujna održan je sastanak zamjenika šefa misije Britanskog veleposlanstva u Zagrebu Petera Clementsa i direktora ŽK Pula Damira Sirotića.

Cilj je sastanka bio razmijeniti informacije i iskustva te razmotriti mogućnosti konkretne suradnje na gospodarskom planu. Petera Clementsa zanimali su trendovi i stanje investicijske klime u Istri, osobito oni koji su povezani s administrativnim preprekama i složenosti zakonske regulative. Također je bilo razgovora o mogućnostima suradnje u segmentu turizma, o produženju turističke sezone te o mogućnostima suradnje u razvoju tzv. industrije doživljaja.   

Direktor ŽK Pula upoznao je Clementsa s karakteristikama istarskoga gospodarstva te s ulogom i aktivnostima HGK u međunarodnoj gospodarskoj suradnji i internacionalizaciji poslovanja. Naglasio je kako s obzirom na brojnost, u Istri dominiraju male i srednje tvrtke te je kao moguće područje suradnje predložio zajedničke aktivnosti usmjerene upravo na takve gospodarske subjekte u obje zemlje.

Zaključeno je da postoje mogućnosti za uključivanje obiju strana u buduće zajedničke aktivnosti te da će se nastaviti kontakti u tom smjeru.

Kontakti

  • Željko Cetina Stručni suradnik Tel: +385 52 378 125 Email: zcetina@hgk.hr