Vrijeme održavanja: 18.11.2016. - 20.11.2016.

Objavljeno: 18. 11. 2016. , Ažurirano: 13. 12. 2016.

U Vodnjanu je danas otvoreno 12. izdanje Dana mladog maslinovog ulja. Ova manifestacija okuplja proizvođače vrhunskog maslinovog ulja te nastoji doprinijeti afirmaciji ekstra djevičanskog maslinovog ulja kao prepoznatljivog autohtonog vodnjanskog brenda.

Osim što privlači mnoštvo posjetitelja, ova manifestacija ujedno je i prilika za kvalitetno sektorsko umrežavanje između izlagača iz čitave Hrvatske ali i susjednih zemalja. U skladu s time, otvorenju sajma nazočila je i predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić koja se susrela s izlagačima iz slovenske općine Središće ob Dravi čiju je delegaciju predvodio načelnik Juraj Borko. S obzirom da su slovenski izlagači redoviti gosti izložbe hrane i pića Histria koju organizira Županijska komora Pula, susret sa slovenskim izlagačima bio je prilika za razmatranje nove suradnje na idućim izdanjima izložbe.

Također, Jasna Jaklin Majetić susrela se s izlagačima iz međimurskog Nedelišća u kojem sutra, 19. studenog počinje 10. izdanje tradicionalne sajamske priredbe MESAP. Riječ je o međimurskom sajmu poduzetništva koji će u ovom izdanju predstaviti gospodarstvenike, OPG-ove i udruge iz područja poljoprivrede, ekologije i zdrave hrane, obnovljivih izvora energije i komunalne opreme. Izdanje sajma MESAP održat će se i u prosincu stoga je susret na Danima mladog maslinovog ulja također bio prilika za dogovore oko reciprociteta nastupa izlagača iz istarske i međimurske županije kojima je Jasna Jaklin Majetić predstavila mogućnost sudjelovanja na sajmovima Županijske komore Pula, poput Pula Boat Faira i navedene izložbe Histria.

Napomenimo kako su izlagači iz Slovenije i Međimurja imali zajednički izlagački prostor na kojem su predstavili vrhunska bučina ulja te proizvode od bučinih sjemenki s EKO oznakama kvalitete.