Vrijeme održavanja: 03.04.2017.

U sklopu 61. radnog sastanaka ponedjeljkom, 3. ožujka u Poduzetničkom centru Pakrac, HGK – ŽK Požega i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) predstavili su pakračkim poduzetnicima svoje usluge.

Voditelj Područnog ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj predstavio je okupljenima, pretežito obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te malim tvrtkama, sve mogućnosti dobivanja povoljnijih kreditnih linija za male i srednje poduzetnike. Upoznao je prisutne sa svim aktivnostima banke - predfinanciranje, jamstva, osiguranje financiranja te je istaknuo da najpovoljnije mogućnosti ostvaruju takozvane ugrožene skupine: poduzetnici početnici, mladi poduzetnici i poduzetnice.

Nakon toga je predstavnik za kvalitetu u ŽK Požega Stjepan Firšt okupljenima predstavio znakove Hrvatske kvalitete i Izvorno Hrvatsko, načine primjene te prednosti koje znakovi donose. Potom je okupljenima prikazao sve mogućnosti i beneficije koje se ostvaruju putem online Kataloga hrvatskih proizvoda, namijenjenog naručiteljima javne nabave da se informiraju o hrvatskim proizvodima.