Vrijeme održavanja: 28.06.2016.

Objavljeno: 19. 05. 2016. , Ažurirano: 08. 09. 2016.

Da je riječ o visokokvalitetnima proizvodima koji ravnopravno mogu stati uz bok konkurenciji i izvan nacionalnih okvira, potvrdili su i ovogodišnji rezultati:

  • Gacki sir s cvjetnom peludi tvrtke Tomaić-Commerce d. o. o. Sirana Runolist iz Otočca – šampion kvalitete u grupi proizvoda;
  • sir Runolist tvrtke Tomaić-Commerce d. o. o. Sirana Runolist iz Otočca – velika zlatna medalja,
  • pekarski proizvod Krumpirko tvrtke Tušak d. o. o. iz Gospića – velika zlatna medalja,
  • Kasačko pivo Pivovare Ličanka d. o. o. iz Donjeg Pazarišta – velika zlatna medalja i
  • Med-medun OPG-a Furlan iz Korenice, koji je kandidirala tvrtka Macola d. o. o. – velika zlatna medalja.

Zlatne medalje osvojila su tri proizvoda:

  • Domaća lička panceta, proizvod tvrtke Jadri Trade d. o. o. iz Otočca,
  • vrhunsko vino Boškinac tvrtke Cissa d. o. o. – vinarija Boškinac iz Novalje i
  • Rakija dunjovača OPG-a Vlainić iz Perušića, koji je kandidirala tvrtka Kiza d. o. o.

Županijska komora Otočac u okviru Projekta promocije proizvoda i proizvođača Ličko-senjske županije pružila je potporu ocjenjivanju kvalitete proizvoda, koje je organizirala Direkcija novosadskog sajma uoči 83. Međunarodnoga poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

S obzirom na to da Ličko-senjska županija nema mnogo velikih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, potpora Komore bila je usmjerena tvrtkama i malima proizvođačima koji su kontinuirano sudjelovali na akciji Kupujmo hrvatsko i u projektu Vrijedne ruke Hrvatske gospodarske komore te izložbama i sajmovima ostvarenima u organizaciji županijskih komora. Namjera je male proizvođače i potencijalne gospodarske subjekte koji će širiti svoju proizvodnju osnažiti i pomoći im da njihovi proizvodi postanu prepoznatljivi na tržištu. Interes za sudjelovanje u ocjenjivanju kvalitete proizvoda iskazali su proizvođači mliječnih proizvoda i tvrdih sireva, vina i alkoholnih pića, piva, meda, pekarskih i mesnih proizvoda.

Ovo su samo, naravno, neki od proizvoda vrhunske i visoke kvalitete koje može ponuditi gospodarstvo Ličko-senjske županije. To je i poziv drugima da se okušaju u ocjeni kvalitete svojih prehrambenih proizvoda i smjelije iskorače na šire tržište.