Vrijeme održavanja: 03.03.2017. - 05.03.2017.

Objavljeno: 20. 02. 2017. , Ažurirano: 04. 05. 2017.

Na 24. Osječkomu proljetnom sajmu i 18. Obrtničkom sajmu koji se održavao na sajamskom prostoru Pampas od 3. do 5. ožujka, Hrvatska je gospodarska komora, radi promocije i prodaje hrvatskih proizvoda, osigurala i sufinancirala zajednički nastup na 200 četvornih metara izložbenog prostora za 34 izlagača iz cijele Hrvatske. Županijska komora Osijek koordinirala je nastup tvrtki.

Osječki je proljetni sajam manifestacija koja se tradicionalno održava početkom ožujka i na kojoj je, ove godine, na dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i tri tisuće otvorenoga sajamskog prostora svoje proizvode i usluge predstavilo 180 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Izlagači koji su izlagali u organizaciji ŽK Osijek predstavili su sjemensku robu, poljoprivredne strojeve, sadnice, gnojiva, tradicionalne i autohtone proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, vina, slastice, obuću i odjeću, usluge u kontroli kakvoće i certifikacije te usluge mikrobioloških i kemijskih ispitivanja. 

Osječki proljetni sajam potpora je poljoprivrednoj proizvodnji kao osnovnoj djelatnosti ove regije i održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, a cilj mu je  predstavljanje proizvoda, usluga i tehnologija koji će, početkom novoga sjetvenog ciklusa, zasigurno pronaći svoje kupce.

Tijekom tri dana, sajamsku ponudu razgledalo je mnoštvo posjetitelja iz raznih krajeva zemlje jer je riječ o najznačajnijoj specijaliziranoj poljoprivrednoj i sajamskoj manifestaciji u regiji, koja ujedno i otvara sajamsku sezonu u Osijeku.