Svečano proglašenje rezultata ocjenjivanja meda u ŽK Osijek

HGK ŽK Osijek
Šampioni ocjenjivanja meda 2017
Vrijeme održavanja: 06.10.2017. - 08.10.2017.   /   Rok prijave: 08.09.2017.
U sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, od 6. do 8. listopada, održano je ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Gospodarska manifestacija Dani meda u Hrvatskoj održana je od 6. do 8. listopada u Osijeku. U sklopu manifestacije je organizirano XXII. ocjenjivanje kvalitete sortnoga meda, XVI. ocjenjivanje pakovina meda, pakovina proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda, pakovina pića i suvenira te XIII. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda.

Svečano proglašenje rezultata te dodjela nagrada šampionima ocjenjivanja, kao i ostalim sudionicima po kategorijama, održana je u subotu 7. listopada u ŽK Osijek. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz svih dijelova Hrvatske, predstavnici institucija koje prate pčelarstvo. Kao uvod u dodjelu nagrada održano je stručno predavanje o trenutnom stanju u pčelarstvu u Hrvatskoj o čemu je govorila Ankica Dušević iz Hrvatskog pčelarskog saveza. O novim trendovima u zaštiti od varoe, nametnika koji napada medonosne pčele, govorio je Mislav Kovačić.

Na XXII. ocjenjivanje meda pristiglo je 109 uzoraka različitih sorti meda. Na XVI. ocjenjivanje pakovina pristiglo je 9 pakovina meda, 9 pakovina proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda i 9 suvenira. Na XIII. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda pristiglo je 8 uzoraka – medne rakije, likeri i vina (gvirc). Pčelarima koji su prijavili svoj med na ocjenjivanje dodijeljeno je 57 diploma Zlatna žlica, 40 diploma Srebrna žlica, 10 diploma Brončana žlica i 2 diplome za sudjelovanje.

Ukupni pobjednik ovogodišnjeg ocjenjivanja je ujedno i šampion bagrema Pčelarstvo Trupković iz Novog Sela Rok.

Šampion kadulje je Nikica Depikolzvane iz Krka: 

a šampion kestena je Ivica Kompes iz Kravarskog:

Tvrtka MIKICA OS d. o. o. iz Osijeka ima najbolju pakovinu u kategoriji meda te najbolji suvenir.

Obrt Radovan Petrović iz Velike Gorice ima najbolju pakovinu u kategoriji proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda.

Rezultati ocjenjivanja meda 2017 nalaze se na poveznici.

Kontakti

  • Stana Erstić Administrativna referentica Tel: +385 31 223 893 Email: serstic@hgk.hr
  • Ernest Nad Viši stručni suradnik Tel: +385 31 223 890 Email: enad@hgk.hr