Autor: HGK ŽKOsijek

U ŽK Osijek održana HACCP radionica u sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom


Objavljeno: 20. 12. 2017. , Ažurirano: 19. 01. 2018.


U sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom Županijska komora Osijek je za svoje članice u suradnji s Odjelom za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore organizirala besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu koja je održana 16. i 17. siječnja.

Na radionici su sudjelovali djelatnici subjekata u poslovanju s hranom, voditelji i članovi HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao zakonodavnu obvezu povezanu s odredbama Zakona o hrani.

Voditeljica HACCP radionice mr. sc. Nevenka Gašparac, dr. vet. med. upoznala je sudionike sa zakonodavnim uvjetima na području sigurnosti hrane i pojasnila obveze subjekata u poslovanju s hranom. Sudionike je u praktičnom dijelu radionice na primjerima iz prakse upoznala s načinom udovoljavanja zakonodavnim uvjetima kako bi mogli izraditi i kontrolirati usklađenost vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane, temeljenih na HACCP načelima.