Vrijeme održavanja: 09.11.2018. - 11.11.2018.

Objavljeno: 06. 11. 2018. , Ažurirano: 12. 11. 2018.

Najvažnija županijska manifestacija posvećena promociji obrtništva i gospodarstva 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije ove je godine okupio oko 230 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a svečano je otvoren u petak, 9. studenoga u Križevcima.

Glavna tema Sajma bila je EU fondovi za poduzetnike. Pokrovitelj je bilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a županija partner Bjelovarsko-bilogorska županija. I ove je godine interes izlagača bio iznimno velik, poduzetnici i obrtnici svoje proizvode i usluge predstavili su na 1700 četvornih metara zatvorenog i 2500 kvadrata otvorenoga izložbenog prostora.

Krizevci_sajam_2018_uzvanici.jpg

Izvor: HGK

Dobrodošlicu gostima i izlagačima poželio je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Sajma, uputivši zahvale svima uključenima u organizaciji, a posebno domaćinu Gradu Križevcima, Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije koja je nositelj tehničke organizacije Sajma, partneru manifestacije Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i pokrovitelju Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Pozdravio je i 40-ak gospodarskih savjetnika u stranim diplomatskim misijama čiji je posjet Sajmu dao dodatnu gospodarsku dimenziju.

Sajam je otvorio državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić koji je uputio pozdrave uime ministra Darka Horvata te poručio: „Ovaj Sajam daje nam vjeru kako je kroz poduzetništvo i obrtništvo moguće ovu zemlju napraviti boljim mjesto za život, a županije i gradovi u svojim će programima uvijek imati punu podršku Vlade RH. Kada govorimo o poduzetništvu, za sve je osnova infrastruktura, posebno prometna o kojoj smo čuli od župana, a važno je naglasiti i kako je Županija vrlo uspješna u dobivanju potpora za poduzetnike. Nadamo se i daljnjoj suradnji te pozivamo poduzetnike da iskoriste potencijale koji su im na raspolaganju te da svi zajedno gledamo u budućnost s optimizmom.“

Dobrodošlicu uime Grada Križevaca poželio je i gradonačelnik Mario Rajn, uime županijske Obrtničke komore obratila se predsjednica Irena Kovačić koja se osvrnula na prilike i potencijale županijskoga gospodarstva, dok je član Skupštine HGK - Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec, uz zahvalu organizatorima i sudionicima manifestacije, govorio o glavnim izazovima hrvatskoga gospodarstva i metodama njihova rješavanja.

Zahvale na pozivu na partnerstvo Sajmu uputio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Sajam_krizevci_2018_SV.jpg

Izvor: HGK

Ova manifestacija održava se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije koja je i nositelj tehničke organizacije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Za vrijeme održavanja Sajma organizirani su Regionalni dani EU fondova u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Sajam EU fondova, prezentacije obrtničkih zanimanja i programa za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike te brojne radionice. Za posjetitelje je priređen običaj Martinje po križevačkim štatutima, promocija autohtonih jela i pića u okviru projekta Okusi Podravinu i Prigorje, revija frizura i modna revija, izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora te izložba malih životinja.