Vrijeme održavanja: 03.10.2019.

Klub poslovnih žena Alfa sastao se u ŽK Koprivnica u četvrtak, 3. listopada, povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja. Tom prigodom je članica Kluba Alfa Robertina Zdjelar održala predavanje Važnost digitalnih vještina i cjeloživotno obrazovanje u doba digitalne transformacije. Zdjelar je naglasila visoki udio digitalne nepismenosti u populaciji iznad 55 godine, npr. EU prosjek populacije 55 – 74 godine koja koristi internet je 43%, a u RH to je samo 29%.

Zaključila da je tu velik prostor za organizaciju edukacija osoba za digitalno opismenjavanje odnosno za digitalnu  transformaciju društva. Ksenija Krušelj predstavila je Žensku stručnu školu koja je u Koprivnici osnovana prije 110 godina. Tadašnja udruga žena Gospojino društvo ovoj je školi donirala šivaći stroj "singericu".

Tomislav Trstenjak predstavio je djelovanje Udruge Šegrtsko srce od osnutka do danas te napomenuo da svaki peti Hrvat živi ispod ruba siromaštva, a najviše su ugrožene žene. Udruga Šegrtsko srce pomaže učenicima lošijega socijalno-imovinskog statusa.