Održana sjednica Strukovne grupe trgovine ŽK Čakovec

HGK
Ivan Senčar, vlasnik i direktor tvrtke Euro-Unit d.o.o. i Franjo Božak, vlasnik i direktor tvrtke BMF d.o.o.
Vrijeme održavanja: 14.12.2016.   /   Rok prijave: 13.12.2016.

Strukovna je grupa trgovine ŽK Čakovec održala, pod predsjedanjem Franje Božaka, 14. prosinca sjednicu na kojoj su predstavili stanje u trgovini na malo u Hrvatskoj, a kratko su se osvrnuli i na stanje u Međimurskoj županiji.

Djelatnost trgovine bilježi pozitivna tendencija rasta svih pokazatelja, osim investicija koje su pale za 25,8% u odnosu na prošlu godinu. Porasli su ukupni prihodi i rashodi za 20%, broj zaposlenih za 5%, neto plaće za 2%, izvoz za čak 120% i uvoz za 40%.

Uz financijske pokazatelje, za koje su poduzetnici istaknuli da nisu odraz stvarnog stanja u djelatnosti trgovine, Franjo Božak prisutne je upoznao s novostima u zakonodavstvu i osvrnuo se na prestroge zakonske odredbe i previsoke namete. Jednoglasno su se složili da je PDV previsok i istaknuli problem poslovanja trgovina u samom centru grada.

Jednoglasno je izabran novi predsjednik Strukovne grupe Ivan Senčar, direktor i vlasnik tvrtke Euro-unit d. o. o., dobitnik brojnih međunarodnih prestižnih nagrada i priznanja.

"Zahvaljujem na danom povjerenju i vjerujem da ćemo zajednički s krovnom institucijom HGK ostvariti bolje rezultate i pokrenuti inicijative za olakšano poslovanje u djelatnosti trgovine", rekao je novoizabrani predsjednik Ivan Senčar.

Kontakti