Održan 14. Gospodarski sajam – sajam sira Grubišno Polje

Vrijeme održavanja: 19.11.2016. - 20.11.2016.

Na 14. Gospodarskom sajmu – sajmu sira, održanom 19. i 20. studenoga u Grubišnome Polju, sudjelovalo je 125 izlagača iz gospodarskih djelatnosti u vezi s proizvodnjom hrane, proizvođači hrane i pića te stručne, financijske i osiguravateljske institucije, prezentacijom svojih programa i usluga namijenjenih gospodarstvu. Proizvođači sira i mliječnih proizvoda predstavili su sireve svih vrsta, uz kušanje za posjetitelje.

Dio sajma prvoga dana bio je i izbor najboljega sira prema glasovima posjetitelja. Prvu nagradu dobio je Kalnički dimljeni sir tvrtke Kalničanka proizvodi d. o. o., drugu Albumski sir - skuta kravlja mini sirane OPG-a Adele Jareš, a treću polutvrdi kozji sir s češnjakom i koprom OPG-a Đurković.

Drugog dana sajma održan je okrugli stol Proizvodnja i prerada lupinastoga voća i razmatranje mogućnosti osnivanja proizvođačke organizacije, moderator kojega je bio Igor Brajdić iz ŽK Bjelovar.

Organizatori sajma održali su ocjenjivanje sireva u suradnji sa Zavodom za mljekarstvo Agronomskog fakulteta iz Zagreba, čijih je pet stručnjaka činilo ocjenjivačko povjerenstvo. Oni su ocijenili 37 uzoraka, među kojima je 29 dobilo medalje, od čega je dodijeljeno osam brončanih, devet srebrnih i dvanaest zlatnih. Galeriju fotografija sa sajma, popis izlagača i dobitnika nagrada može se vidjeti na službenim internetskim stranicama Grada Grubišnog polja, na POVEZNICI.

Sajam su organizirali Grad Grubišno Polje, Bjelovarsko-bilogorska županija i Bjelovarski sajam d. o. o.  a suorganizatori ovoga sajma i ove godine bile su Županijska i Obrtnička komora Bjelovar.

 

Kontakti

  • Miljenko Juratovac Viši stručni referent Tel: +385 43 274 063 Email: mjuratovac@hgk.hr
  • Županijska komora Bjelovar Tel: +385 43 274 060 Email: hgkbj@hgk.hr