Na 8. konferenciji o društveno odgovornom poslovanju dodijeljene nagrade Indeks DOP-a 2016.

HRPSOR / Darko Komorski
Predstavnici tvrtke Dvokut-ECRO priznanje u kategoriji malih poduzeća uručio je Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije
Vrijeme održavanja: 01.12.2016.

U Zagrebu je 1. prosinca održana 8. konferencija o društveno odgovornom poslovanju.

U okviru konferencije su održana dva okrugla stola, jedan na temu poslovnog sektora i ljudskih prava, dok je tema drugog okruglog stola bila nefinancijsko izvještavanje.

Na konferenciji su dodijeljene i nagrade Indeks DOP-a, za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Nagrade dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora.

 

DSC_7562_800x450.jpg

Svi nagrađeni s pokroviteljima i organizatorima; Izvor: HRPSOR; Snimio: Darko Komorski.DSC_7534_1200x675.jpg

Predstavnici tvrtke Dvokut-ECRO priznanje je uručio Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije; Izvor: HRPSOR; Snimio: Darko Komorski.

U kategoriji Velikih poduzeća dobitnik nagrade je Ericsson Nikola Tesla d.d., među srednjim poduzećima nagrade je Vivera d.o.o., dok je u kategoriji malih poduzeća dobitnik nagrade je DVOKUT-ECRO d.o.o., čijoj je predstavnici priznanje uručio Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije. U kategoriji Javnih poduzeća najboljim je proglašen Plovput d.o.o..

 

DSC_7562_800x450.jpg

Svi nagrađeni s pokroviteljima i organizatorima; Izvor: HRPSOR; Snimio: Darko Komorski.

Za područje odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobitnik nagrade je: CEMEX Hrvatska d.d., u području odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem nagrađena je Regeneracija d.o.o., dok je najboljim u području Društveno odgovornih odnosa sa zajednicom proglašen Hrvatski Telekom d.d. Nagrada za najveći napredak uručena je AD Plastiku d.d., a ove je godine prvi put dodijeljena posebna nagrada za ljudska prava, koja je uručena Podravki d.d.

I ove godine je u sklopu konferencije održano predstavljanje prijavljenih i recenziranih stručnih radova o DOP-u kroz tri panela: Odgovorni odnosi sa zajednicom i strateško obrazovanje za održivi razvoj, Teorija DOP-a i strateško upravljanje i Doprinos kružnom gospodarstvu: Zaštita okoliša, očuvanje resursa i energije, zaštita i sigurnost na radu, sustavi upravljanja. Svi prezentirani radovi obuhvaćeni su u zborniku radova.

Organizator konferencije je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR). Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva Financija, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Gradske Skupštine Grada Zagreba i Veleposlanstva Kraljevine Norveške.

Kontakti

  • Sektor za energetiku i zaštitu okoliša Tel: +385 1 460 6705 Email: energetika@hgk.hr