Vrijeme održavanja: 16.06.2021.

Objavljeno: 02. 06. 2021. , Ažurirano: 15. 06. 2021.

Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira besplatnu online radionice Zaštita osobnih podataka i usklađivanje s Općom uredbom (GDPR-om) u zaštitarskoj djelatnosti, koja će se održati u srijedu, 16. lipnja u 10 sati.

Radionica je namijenjena isključivo voditeljima i izvršiteljima obrade iz zaštitarske djelatnosti te je prema tome program prilagođen specifičnim potrebama i nedoumicama s kojima se polaznici susreću u svom svakodnevnom radu, a u vezi usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe.

Sudionici radionice imat će priliku upoznati se sa zakonodavnim okvirom iz područja zaštite osobnih podataka, a fokus savjetovanja bit će usmjeren na određene specifičnosti iz područja zaštite osobnih podataka, a koje se izravno tiču primjene Zakona o privatnoj zaštiti. Pritom, kroz konkretne primjere bit će razjašnjene i određene nejasnoće vezane za zaštitu osobnih podataka koje se pojavljuju u praksi tj. postupanju malih i srednjih poduzetnika koji obavljaju djelatnosti privatne zaštite.

Ovo savjetovanje je jedno od aktivnosti Agencije za zaštitu osobnih podataka u okviru provedbe EU projekta ARC (Awareness Raising Campaign for SMEs), s ciljem pružanja potpore mikro, malim i srednjim poduzetnicima pri usklađivanju poslovnih procesa s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Sudjelovanje na radionici je besplatnoPrijava je obavezna obrascem u nastavku teksta, najkasnije do utorka, 15. lipnja u 14 sati. Kad se prijavljujete, u prijavnoj formi postavite pitanje da bi se predavači što kvalitetnije pripremili za savjetovanje. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.

Molimo vas da nam javite ako odustanete od sudjelovanja na radionici nakon što ste se već prijavili kako bismo oslobodili prostor za one koji žele sudjelovati, a ne uspiju se prijaviti.

Program

Vrijeme Aktivnost
16.06.2021
09:45 - 10:00 Registracija sudionika
10:00 - 10:05 Pozdravni govor
10:05 - 10:20 Uredba o zaštiti podataka – GDPR – ključni pojmovi i pojašnjavanje uloga i odgovornosti voditelja i izvršitelja obrade
10:20 - 11:10 Primjena Opće uredbe, Zakona o provedbi Opće uredbe i Zakona o privatnoj zaštiti u zaštitarskoj djelatnosti
11:10 - 11:20 Obrada osobnih podataka u kontekstu pandemije COVID-19
11:20 - 11:30 Obrada biometrijskih podataka
11:30 - 12:30 Pitanja i odgovori