Vrijeme održavanja: 14.05.2018.

Objavljeno: 16. 05. 2018. , Ažurirano: 06. 06. 2018.

Svečanim je potpisivanjem i uručivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 14. svibnja u Zagrebu započela provedba projekta AKO – Aktiviraj se i konkuriraj! Nositelj projekta je Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), a partneri su Županijska komora Sisak, Područni ured Kutina HZZ-a, Udruga IKS, Euroart 93 d. o. o, Fokus Infoprojekt d. o. o., Maracom d. o. o., Applied Ceramics d. o .o., Kreativa studio d. o. o. i Pučko otvoreno učilište Algebra.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, u okviru natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza lll, nositelju projekta uručili su ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević. Ukupno je uručeno 55 ugovora u vrijednosti od 71 milijun kuna, financiranih iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj je projekta povećati zapošljivost nezaposlenih mladih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovu zapošljavanju. Omogućit će mladima besplatno obrazovanje za programere internetskih aplikacija i web-dizajn te praktično osposobljavanje u stvarnom radnom okružju u IT tvrtkama partnerima. Projekt će omogućiti poslodavcima s područja Sisačko-moslavačke županije razvoj ljudskih potencijala u skladu s njihovim potrebama u području IT-ja pružanjem mentorstva mladim osobama koje završe IT programe obrazovanja. Time će se uskladiti potrebe poslodavaca i znanja mladih osoba u području IT-ja kako bi se povećala njihova zapošljivost. Također, projekt obuhvaća razvoj i pružanje prilagođenih usluga zapošljavanja za mlade modernizacijom Centra za mlade u Područnom uredu Sisak HZZ-a te održavanje tri radionice, o pokretanju poduzetništva, traženju posla u digitalnom okružju te volontiranju i ostalim mogućnostima koje nudi civilni sektor.

Vrijednost ovog projekta je 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, od 14. svibnja ove godine do 13. srpnja iduće godine.

Footer za objave .jpg