Objavljeno: 18. 01. 2019. , Ažurirano: 18. 01. 2019.

U sklopu projekta Partner Net 2 Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014./2020. / Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, u utorak, 15. siječnja, započela je s radom PHP Akademija.

ICT sektor jedna je od propulzivnijih grana gospodarstva koja nudi zanimljive mogućnosti za razvoj profesionalne karijere te odlične uvjete zapošljavanja i samozapošljavanja.

Jedan od najvećih problema za ICT tvrtke predstavlja nedostatak adekvatnog stručnoga kadra. Radi stjecanja znanja, vještina i kompetencija u vezi s ICT sektorom, u sklopu projekta Partner Net 2 predviđeno je održavanje dviju edukacija iz web-developmenta: PHP Akademije i PHP i Magento edukacije.

PHP Akademiju polazit će 23 nezaposlene osobe. Naglasak ove edukacije bit će na programskom jeziku PHP-u, odnosno njegovoj upotrebi za različite baze podataka i web-platforme. Glavna prednost ovog programskog jezika u njegovoj je jednostavnosti i u tome što se koristi na gotovo 80 posto web-stranica. Broj web-stranica i aplikacija napravljenih u PHP-u svakodnevno raste, a paralelno s time raste i potreba za dobrim PHP-developerima koji takve sustave mogu održavati i nadograđivati.

PHP Akademija sastoji se od predavanja, vježbi i izrade projekta koji treba biti rezultat znanja i vještina usvojenih na PHP Akademiji. Predavači su Antun Matanović, backend developer tvrtke Inchoo i Tomislav Jakopec, poslijedoktorand na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku. Predavanja će se održavati u informatičkom kabinetu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, na adresi Cara Hadrijana 10b (Campus), tijekom šest tjedana, dva puta tjedno.

Po završetku PHP Akademije najuspješniji polaznici imat će prigodu nastaviti svoje usavršavanje u PHP-u i Magento edukaciji.