Vrijeme održavanja: 21.05.2021.

Objavljeno: 05. 05. 2021. , Ažurirano: 05. 05. 2021.

HGK – ŽK Bjelovar organizira besplatan webinar Uvod u svijet kriptoimovine; što je kriptoimovina, zašto se koristi i na što treba paziti, u petak, 21. svibnja, u 10 sati

Premda je kriptoimovina aktualna već nekoliko godina, još uvijek nam je novost. Predstavnik Hanfe Filip Šaravanja približit će sudionicima slijedeće teme:

  • Što je kripto-imovina i zašto se koristi?
  • Šta je blockchain i koje vrste blockchaina poznajemo?
  • Koje su razlike između najpoznatijih vrsta kriptoimovine?
  • Koliko je to sve skupa sigurno?
  • Koji je regulatorni okvir kriptoimovine u Hrvatskoj i svijetu?

Za hrvatsko visokoškolsko obrazovanje iskorak je napravilo Veleučilište u Bjelovaru te studentima svih godina preddiplomskih stručnih studija mehatronike, računarstva i sestrinstva omogućilo plaćanje  školarine kriptovalutama. Rezultat je to redovite komunikacije sa studentima, no ideja se razvila nakon uvođenja izbornog predmeta Primjena blockchain tehnologije, koji je studentima računarstva na toj ustanovi ponuđen još prije tri godine.  

O svojim iskustvima s kripto-imovinom i primjeni blockchain tehnologije na webinaru će govoriti predstavnici Veleučilišta u Bjelovaru. 

Prijaviti se možete prijavnicom u nastavku, zaključno s četvrtkom, 20. svibnjem, do 15:30, a nakon primanja svih prijava, na e-adresu koju ste naveli dobit ćete pristupne podatke za sudjelovanje.