Webinar "Švicarska: Izazovi i potencijali za suradnju - kako uspješno pristupiti švicarskom tržištu?"


Objavljeno: 27. 05. 2022. , Ažurirano: 27. 05. 2022.


Webinar Švicarska, izazovi i potencijali za suradnju  kako uspješno pristupiti švicarskom tržištu?, održat će se u četvrtak, 9. lipnja, u 14 sati. Namijenjen je gospodarstvenicima zainteresiranima za internacionalizaciju poslovanja i za mogućnosti izlaska na švicarsko tržište.

Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, sudjelovanje je uključeno u članarinu, dok je za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice cijena 300 kuna po polazniku.

S obzirom na kapacitet švicarskog tržišta i interes naših članica za plasman proizvoda i usluga u Švicarskoj, uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji u Bernu odlučili smo organizirati niz online događaja s ciljem daljnjeg jačanja poslovnih potencijala hrvatskih tvrtki i istraživanja daljnjih prilika za poslovnu suradnju sa švicarskim partnerima.

Ovo je drugi u nizu planiranih online događanja koji će biti posvećen mogućnostima za hrvatske izvoznike i prilikama na tržištu. Predavač je Michel Patteet, suosnivač i glavni partner u Prodigo Sàrl s više od 25 godina iskustva u promicanju međunarodne trgovine.

Polaznici će steći uvid u mogućnosti poslovanja na švicarskom tržištu i informirati se o optimalnim modelima poslovanja prilikom izvoza, odnosno plasmana roba i usluga na švicarsko tržište.

Teme:

  • trenutna dinamika bilateralne suradnje s makroekonomskim pokazateljima
  • poslovne prilike za hrvatske tvrtke u Švicarskoj: općenito i s fokusom na pojedine sektore
  • kako pristupiti švicarskim potencijalnim partnerima?
  • savjeti kada idete na poslovni put u Švicarsku
  • operativna institucionalna pomoć
  • korisni kontakti
  • zaključak: postoji li potencijal i koji su čimbenici uspjeha?

U drugom dijelu webinara bit će omogućeno postavljanje praktičnih pitanja.

Webinar će se održati putem platforme MS Teams. Detaljan program možete pronaći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Radni jezik programa je engleski.

Prijava na webinar je obavezna prijavnicom u nastavku, najkasnije do ponedjeljka, 6. lipnja, u 12 sati. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.

Predavaču možete unaprijed postaviti pitanje u prijavnoj formi kako bi dao što iscrpniji odgovor tijekom predavanja.

UVJETI OTKAZIVANJA: Polaznicima koji su uplatili kotizaciju, a neće biti u mogućnosti prisustvovati, potpuni povrat novca bit će omogućen isključivo ako prethodno najave svoje otkazivanje na astipic@hgk.hr, najkasnije do utorka, 7. lipnja, do 12 sati. Nakon tog roka povrat novca više neće biti moguć. Uplatom kotizacije polaznici potvrđuju kako su upoznati i prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.