Vrijeme održavanja: 07.06.2021.

Objavljeno: 21. 05. 2021. , Ažurirano: 04. 06. 2021.

Diverto d.o.o., uz podršku Međunarodne trgovačke komore (ICC) Hrvatska i Hrvatske gospodarske komore, s velikim vas zadovoljstvom poziva na besplatan webinar Stanje informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj u 2020. godini koji će se održati u ponedjeljak, 7. lipnja, u 14:00 sati, putem platforme MS Teams.

Fokus na sigurnost

Iako vrlo izazovna, prošla godina stavila je informacijsku sigurnost u fokus kao nikada prije. Potresi, globalna pandemija, regulatorne promjene poput stupanja na snagu Zakona o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga (ZOKS), globalni računalni incidenti te ubrzana digitalizacija pomogli su u shvaćanju da su rizici informacijske sigurnosti rizici poslovanja i pokazali potrebu za pozicioniranje informacijske sigurnosti na razinu poslovodstva. Pred organizacije se sve češće postavljaju regulatorni i ugovorni zahtjevi s područja informacijske sigurnosti, a posljedice nepridržavanja istih sve su teže. Cjeloviti razvoj i upravljanje informacijskom sigurnosti već otprije predstavlja kompetitivnu prednost koju prepoznaju klijenti većine organizacija. Uspostavom prihvatljive razine informacijske sigurnosti u organizaciji umanjuju se potencijalne posljedice ostvarenja rizika koji mogu imati značajan utjecaj na poslovanje organizacija u današnjem sve više digitaliziranom i umreženom svijetu.

Kroz dugogodišnje prisustvo u glavnim područjima informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj te potaknut svjetskim trendovima i aktualnim domaćim događanjima, Diverto d.o.o. pokrenuo je projekt praćenja informacijske sigurnosti kojime će, na periodičkoj osnovi zainteresiranoj javnosti predstavljati izvještaje o stanju informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj.

Izvještaj "Stanje informacijske sigurnosti 2020." daje pregled i trendove informacijske sigurnosti te ukazuje i na ona područja na koja bi trebali obratiti pozornost u budućnosti kako bismo održali prihvatljivu razinu ili proaktivno poboljšali informacijsku sigurnost. Cilj izvještaja je podići svijest pojedinaca i organizacija o potrebi za informacijskom sigurnošću, pružiti relevantne podatke prikupljene kroz suradnju s klijentima i potaknuti zajednicu na diskusiju o informacijskoj sigurnosti. Pored toga, izvještaj nudi i generalne preporuke kako organizacije, uz razumna ulaganja u tehnologiju i ulaganja u edukaciju te svjesnost svojih zaposlenika, mogu značajno poboljšati trenutnu razinu informacijske sigurnosti.

Program

  • stanje informacijske sigurnosti iz tri različite perspektive
  • stanje informacijske sigurnosti u Hrvatskoj
  • ZOKS – izazovi pred operatorima i NIS2 direktiva
  • preporuke i odgovori na pitanja.

Predavači 

  • Vlatko Košturjak, tehnički direktor, Diverto d.o.o.
  • Mario Blažević, viši konzultant za informacijsku sigurnost, Diverto d.o.o.

Prijave

  • sudjelovanje je besplatno
  • prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku
  • nakon što se prijavite, dobit ćete upute za povezivanje na webinar
  • rok prijave sudionika: nedjelja, 6. lipnja

Osoba za kontakt

za sva dodatna pitanja o organizaciji webinara možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić, u Tajništvu ICC-ja Hrvatska (e-adresa: atomulic@hgk.hr; tel.: 01/ 4561-553).