Objavljeno: 20. 10. 2021. , Ažurirano: 21. 10. 2021.


Webinar Prednosti uvođenja ISO 9001 – Pogled sa strane poduzeća održat će se u srijedu, 3. studenoga, od 10 do 12 sati, putem platforme MS Teams.

Norma ISO 9001:2015 Sustavi upravljanja kvalitetom najpoznatija je i najpopularnija norma prema kojoj je u svijetu certificirano više od milijun poslovnih subjekata. Nažalost, bez obzira na veliku popularnost ove norme, u praksi se često događa da poduzeća ne koriste sve mogućnosti koje daje njena primjena. Također se od korisnika mogu čuti i primjedbe kako im je uvođenje sustava upravljanja kvalitetom donijelo više novih obveza (posebno vezano za dokumentaciju) umjesto da im olakša poslovanje.

Cilj predavanja je da drugačijim pristupom – promatranjem karakterističnih poslovnih procesa organizacije (prodaja, nabava, ljudski resursi, …) i zahtjeva norme koji se odnose na pojedini proces te promišljanjem kako se svaki od procesa može poboljšati primjenom zahtjeva norme – polaznici dobiju bolji i jasniji uvid kako primjenom norme ISO 9001:2015 mogu unaprijediti svoje poslovne procese, a time i ukupno poslovanje učiniti učinkovitijim. Rezultati uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, iako mogu donijeti koristi svakoj organizaciji neovisno o njenoj veličini, posebno su vidljivi kod srednjih poduzeća, kao i kod brzorastućih organizacija (primjerice, startupi).

Predavanje je namijenjeno upravama i vlasnicima poduzeća, djelatnicima koji su zaduženi za uvođenje i primjenu sustava upravljanja kvalitetom i/ili drugih sustava upravljanja, kao i svima drugima koji razmišljaju o uvođenju sustava upravljanja kvalitetom.

Predavač je Igor Liščić, samostalni savjetnik s dugogodišnjim iskustvom i završenim IRCA edukacijama za vodećeg ocjenitelja u područjima sustava upravljanja kvalitetom, kontinuitetom poslovanja, informacijskom sigurnošću i energetskom učinkovitošću. Tijekom poslovne karijere sudjelovao je u velikom broju projekata u različitim područjima i industrijama.

Pitanja i eventualne komentare moguće je poslati unaprijed, prilikom prijave na radionicu u rubriku Napomene, odnosno tijekom radionice putem chata (Live event Q&A). Poveznicu za sudjelovanje i upute za prijavljivanje na platformu MS Teams prijavljeni sudionici će dobiti dan prije održavanja radionice. Prijaviti se možete OBRASCEM na Digitalnoj komori ili obrascem u nastavku teksta, najkasnije do utorka, 2. studenoga, do 12 sati.

Više informacija možete dobiti u Komori Zagreb od Maše Orlović na e-adresu morlovic@hgk.hr ili na telefon +385 1 460 6784.

Izvor: Pixabay