Vrijeme održavanja: 09.07.2019.

Objavljeno: 12. 07. 2019. , Ažurirano: 12. 07. 2019.

Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Pula u kampusu tvrtke Infobip – Pangea,  u utorak, 9. srpnja u Vodnjanu, predstavljena  je web-platforma EU projekta ECO-NautiNET. Prezentaciju je održao Denis Hrelja, viši stručni suradnik ŽK Pula, ujedno voditelj projekta.

Riječ je o EU projektu br. 398 u sklopu Interreg Adrion programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. čija je ukupna vrijednost 969.383,80 eura, a koji je započeo 1. veljače 2018. i trajat će 24 mjeseca. HGK – ŽK Pula projektni je partner, a provedbene  aktivnosti usmjerene su na poboljšanje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih poduzeća nautičkog sektora Jadransko-jonske regije te davanje potpore njihovoj internacionalizaciji i umrežavanju.

Predstavljena je web-platforma koja je dostupna na poveznici econautinet.fsb.hr, a koja omogućuje korištenje nekoliko instrumenata i alata za međusobno umrežavanje poduzetnika te njihovo povezivanje s istraživačkim organizacijama i ostalim institucijama radi informiranja te prijenosa znanja i tehnologija unutar nautičkog sektora. Web-platforma, među ostalim, uključuje tražilice koje daju uvid u proizvode, tehnologije i specijalizirane usluge članova platforme, modul E-učenje koji omogućava pristup online materijalima koji su se koristili tijekom projekta te uvid u prikaz profila tvrtki putem kojeg se prikazuje ponuda najboljih dostupnih tehnologija, proizvoda, inovacija ili potreba.

Denis Infobip2.jpgDenis Hrelja predstavlja web-platformu projekta ECO-NautiNET; Izvor: HGK


Popis funkcionalnosti ECO-NautiNet platforme nije konačan pa će se web platforma razvijati u skladu s potrebama i primjedbama korisnika. Namjera je svih projektnih partnera da ECO-NautiNet platforma bude dugoročno vidljiva i svrsihodna svim dionicima nautičkog sektora. I nakon završetka projekta web platforma bit će na raspolaganju već registriranim, ali i svim budućim korisnicima bez ikakve naknade. Upravno će brojnost korisnika utjecati na kvalitetu informacija koja će se razmijenjivati radi unaprjeđenja poslovanja korisnika.

Detaljnije informacije o projektu dostupne su ovdje.