Objavljeno: 19. 10. 2020. , Ažurirano: 19. 10. 2020.

Međimurska tvrtka Vuplast je na današnjoj konferenciji Europske poduzetničke mreže (EEN) Enterprise Europe Network e-Days proglašena najboljom poduzetničkom pričom u Europi. Pobjednika je odabrao odbor menadžera iz Europske komisije, a tvrtku je nominirala Europska poduzetnička mreža Hrvatske (EEN) koja djeluje u sklopu HGK.

"Ovaj tjedan ide isporuka u Švicarsku, za Swiss Group AG. Radi se o partnerima koji su za našu tvrtku saznali upravo na temelju objave na webu Europske poduzetničke mreže. Jaka je referenca za potencijalne partnere kada ste na stranicama etablirane europske institucije. Izrazito smo zadovoljni suradnjom i s Komorom i s EEN-om", rekao je Ivan Marciuš, voditelj poslovne logistike u Vuplastu.

Vuplast se već više od 40 godina bavi preradom plastike, a tijekom pandemije kao pun pogodak pokazala se njihova razgradiva Biohazard vreća od 100 posto reciklabilnog materijala koja se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja. Takve vreće se koriste za pranje kontaminirane odjeće u bolnicama, vrtićima i domovima za starije osobe.

Razvoj proizvoda započeli još u siječnju. Prva narudžba bila je 20.000 komada za CHU Poitiers. Ubrzo je došla i druga od CHU Brest. Dobili su i službenu potvrdu iz bolnica u Francuskoj kako su ispunili sva očekivanja kvalitetom i funkcionalnošću, za što će im izdati certifikat kao značajnu referencu.

Nagrada je nastavak odlične suradnje Vuplasta s EEN-om i Komorom. Naime, u jeku lockdowna upravo su te institucije pomogle tvrtki da stupi u kontakt s francuskom sveučilišnom bolnicom koja je tražila dobavljača topivih vrećica za bio-opasne stvari. Pregovori su vrlo brzo realizirani i uslijedila je isporuka robe na francusko tržište u roku deset dana, a danas već rade izravno sa 70 bolnica i brojnim distributerima diljem Europske unije.