Vrijeme održavanja: 07.04.2020.

ŽK Split uputila poziv županijskim gospodarstvenicima

Objavljeno: 07. 04. 2020. , Ažurirano: 05. 05. 2020.

U doba ugroze od koronavirusa poslovanje svih sektora i industrija se mijenja i donedavno uobičajene poslovne aktivnosti poput sajmova, B2B razgovora, skupova i sastanaka prelaze u virtualni svijet.

Poziv dalmatinskim gospodarstvenicima na virtualno poslovanje uputio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš, naglasivši važnost besplatne platforme Hrvatske gospodarske komore Digitalna komora, koja u ovo doba otežanog poslovanja nudi gospodarstvenicima niz poslovnih informacija, ekonomskih analiza, EU natječaja u tijeku i online edukacija. Korištenje mogućnosti koje nam pruža suvremena tehnologija i okretanje prema virtualnom poslovanju, gdje god je to moguće, prilike su za očuvanje poslovanja i time radnih mjesta, ali i za nove međunarodne poslovne izazove.

Hrvatska gospodarska komora dio je i partnerskog konzorcija Europske poduzetničke mreže Hrvatske, čiji je cilj pružiti potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomoći maksimalno iskoristiti mogućnosti jedinstvenog europskog tržišta.

Upravo je u tijeku prijava za virtualne B2B poslovne razgovore Textile Connect 2020 namijenjene tvrtkama iz industrije tekstila i obuće, koji će se održati od 4. do 8. svibnja u organizaciji Europske poduzetničke mreže. Textile Connect je platforma koja povezuje tvrtke/dizajnere koji traže proizvodne partnere s proizvođačima, davateljima usluga i dobavljačima iz tekstilne industrije i obuće.

Riječ je o virtualnim susretima čiji je cilj pomoći tvrtkama da pronađu međunarodne poslovne partnere, razviju poslovnu mrežu, podijele svoje iskustvo s međunarodnim poslovnim kontaktima te da prate trendove i tehnološke inovacije. Ujedno je to prilika za one koji u ovim trenucima razmišljaju o novim poslovnim idejama ili zaokretu u dosadašnjem poslovanju i traženju novih poslovnih niša.

Iz HGK u Splitu pozivaju sve zainteresirane da se prijave putem poveznice http://www.een.hr/ i pronađu svog poslovnog partnera već danas. Sudjelovanje je besplatno, a rok za prijavu je 23. travnja. Dodatne informacije mogu se dobiti u ŽK Split na e-mail: apuzic@hgk.hr.