Vrijeme održavanja: 15.07.2021. - 01.08.2021.

Objavljeno: 16. 07. 2021. , Ažurirano: 16. 07. 2021.

Brojni gosti i posjetitelji grada Pule imat će priliku na primjeren i siguran način upoznati široku paletu visokokvalitetnih hrvatskih vina na otvorenom prostoru uz more i s pogledom na Arenu. Uz financijsku potporu Hrvatske gospodarske komore, Udruženje vinarstva HGK organizira predstavljanje i usporedno kušanje hrvatskih vina kako bi posjetitelji mogli uočiti i zaista povezati stil i vrstu vina s određenim vinogradarskim područjem ili regijom. Cilj je na opušteni način potaknuti potrošače da se igraju i istražuju te tako uče i upoznaju raznolikost hrvatske vinske ponude.

Nakon trinaest iznimno uspješnih izdanja ovog festivala po Hrvatskoj, Vinski grad i ove godine će upotpuniti ponudu Pula Film Festivala i posjetiteljima osigurati predivno uređen prostor Titovog parka gdje u opuštenoj atmosferi mogu uživati u toplim ljetnim večerima i upoznavati neka od najboljih hrvatskih vina. Festival se održava od 15. srpnja do 1. kolovoza, a u tom razdoblju moći će se probati vina iz svih hrvatskih regija, s naglaskom na lokalne vinarije. Istarske vinarije koje se predstavljaju su Benvenuti, Cattunar, Damjanić, Marčeta, Matić, Medea i Rossi, a iz ostatka Hrvatske stižu vina DK – Dvanajščak Kozol i Štampar iz Međimurja, Petrač iz Zagorja, Krauthaker i Kutjevo d.d. iz Slavonije, te Korlat i Skaramuča iz Dalmacije.

Osim vina koja će se moći kupiti direktno od vinarija koje se predstavljaju, Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrošača koji ne moraju nužno biti vinski znalci, ali vole i rado konzumiraju dobra vina. Temeljni cilj festivala je promicanje kulture pijenja vina te upoznavanje brojne publike s raznolikom ponudom hrvatskih vina iz svih vinskih regija.

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne. Organizator događanja je Vinart.