Vrijeme održavanja: 07.07.2021.

Objavljeno: 08. 07. 2021. , Ažurirano: 09. 07. 2021.

Na izbornoj sjednici Udruženja javnog linijskog cestovnog prijevoza putnika HGK, održanoj 7. srpnja, za predsjednika Udruženja izabran je Vedran Tomičić iz Autotransa Rijeka, a za njegovog zamjenika  Robert Šimleša iz Čazmatransa Vukovar.

"Želimo dići razinu rada ove djelatnosti. Važno je da se osigura likvidnost i nastavak mjera za radnike, to nam je jedan od prioriteta. Želim da ovo Udruženje spaja, a ne razdvaja, da uvažamo svačije mišljenje, ali uz poštovanje zakonskih odredbi. Samo to nam osigurava kontinuitet", poručio je Tomičić. 

Direktor Sektora za graditeljstvo i promet HGK Dario Soldo je u uvodu rasprave na sjednici istaknuo kako je iznimno važno da članovi Udruženja što aktivnije sudjeluju u njegovom radu jer tako štite i promoviraju interese struke. "Koronakriza je pokazala koliko je bitna komunikacija struke s državom, a HGK se tu pokazala kao ključni posrednik. Nemaju sve tvrtke članice Udruženja iste interese, ali to je dobro jer unutar Komore možemo doći do inovativnih i kompromisnih rješenja koja će štiti interese svih vas", izjavio je Soldo i još jednom apelirao da tvrtke i ubuduće budu što aktivnije u promociji svojih poslovnih ciljeva.

Tvrtke članice posebno su pohvalile ulogu Komore u artikuliranju problema struke za vrijeme pandemije jer su se uz institucionalnu pomoć HGK uspjeli izboriti za brojne zahtjeve koji su im pomogli da prežive. Između ostalog, odobrena su im covid jamstva, moratoriji na leasinge/kredite, dobili su sredstva za likvidnost, prenamijenjena su sredstava za prijevoz učenika, donijeta je odluka o očuvanja radnih mjesta u autobusnom prijevozu putnika, uvodi se javna usluga u županijskom prijevozu, donesen je program potpora male vrijednosti za pomoć sektoru prijevoza.

Na sjednici je izabrano i Vijeće Udruženja koje, uz predsjednika i zamjenika predsjednika, čine predstavnici još devet članica i to: APP Požega, Autotransporta Šibenik, Autoturista Samobor, Briona Pula, Čazmatransa-Nove Čazma, FlixBusa CEE South Zagreb, Meštrović prijevoza Zagreb, Poleta Vinkovci i Presečki grupe Krapina.