Objavljeno: 22. 05. 2020. , Ažurirano: 22. 05. 2020.

Vršitelj dužnosti predsjednika HGK Županijske komore Rijeka Heri Bezić sastao se s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom. Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj i budućoj suradnji Županije i ŽK Rijeka.

Bezić je županu predstavio svoje planove u vezi s radom Komore te nove projekte, među kojima je istaknuo Katalog hrvatskih proizvoda koji predstavlja online prostor gdje svi zainteresirani mogu dobiti korisne informacije o domaćoj ponudi proizvoda i usluga. Katalog će posebno biti koristan naručiteljima, odnosno investitorima i projektantima te će im olakšati rad pri pripremi natječajne dokumentacije. U ovom je trenutku u Katalogu gotovo 3578 domaćih proizvoda iz svih sektora gospodarstva, posebno građevinarstva, industrijske, poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Katalog hrvatskih proizvoda prilika je za domaće gospodarstvo te će svakako pridonijeti jačanju i snažnijem pozicioniranju domaće proizvodnje na hrvatskom tržištu. Bezić je predstavio i projekt informacijsko-komunikacijske platforme Digitalna komora, koja članovima Hrvatske gospodarske komore potpuno besplatno, na jednome mjestu omogućuje jednostavno i brzo dobivanje svih potrebnih poslovnih informacija.

Župan Komadina pohvalio je sve aktivnosti Komore i iskazao vjeru u nastavak uspješne suradnje sa zajedničkim ciljem pomoći gospodarstvu Primorsko-goranske županije i njegove održivosti.