Vrijeme održavanja: 16.06.2016.

Objavljeno: 16. 06. 2016. , Ažurirano: 21. 10. 2016.

U Uredu HGK za područja posebne državne skrbi Knin, Turistička zajednica grada Knina i Hrvatska turistička zajednica održale su 16. lipnja edukaciju za rad u sustavu eVisitor.

Program eVisitor predstavlja besplatnu internetsku aplikaciju koja povezuje sve turističke zajednice i središnje je mjesto evidencije turista i upravljanja podataka o turistima u Republici Hrvatskoj. Ovaj sustav služi za objedinjavanje podataka o pružateljima usluga smještaja, prijavu i odjavu turista koje obavlja pružatelj usluga smještaja, obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe, izvještavanje u statističke i marketinške svrhe i suradnju tijela javne vlasti

Sustav eVisitor donosi i nekoliko novosti, a to su jedinstveni sustav u cijeloj RH za sve TZ i iznajmljivače, što znači jednaku edukacija za sve, automatsko učitavanje Fininih izvoda, automatsku prijavu turista na MUP, automatsko generiranje DZS-ovih izvještaja, automatsko kreiranje svih potrebnih izvještaja te sustav obavijesti – ručno, od TZ-a, i automatski, od sustava eVisitor.

Edukaciju je održala Anita Franin Pečarica. Za sve polaznike edukacija je bila besplatna.