Vrijeme održavanja: 23.08.2019. - 24.08.2019.

Objavljeno: 19. 08. 2019. , Ažurirano: 19. 08. 2019.

Svrha Festivala je poticanje proizvodnje te promocija autohtonih i tradicionalnih proizvoda, rukotvorina koje se temelje na tradiciji i izvornosti, ostaloga kulturnog i tradicionalnog sadržaja te razvoj i promocija ukupne turističke ponude grada Drniša s naglaskom na gastronomiju.

Festival će se održati 23. i 24. kolovoza u 19 sati, na gradskom trgu Poljana u Drnišu.

Drniški pršut više je od vrhunske gastronomske delicije i utkan je u način života drniškoga kraja. Stoljeća tradicije i znanstvena potvrda kvalitete temeljene na jedinstvenim mikroklimatskim značajkama podneblja stvorili su 60-ih godina prošlog stoljeća snažan tržišni brend na kojem se i danas temelje ponuda i promocija drniške gastronomije. Kvaliteta i posebnost Drniškog pršuta potvrđene su i upisom njegovog naziva u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla Europske unije 2015. godine.

Organizator 6. Međunarodnog festivala pršuta – Drniš 2019. Turistička je zajednica Grada Drniša, zajedno s Gradom Drnišem, Udrugom proizvođača drniškog pršuta i Hrvatskom gospodarskom komorom.

Manifestacija je izložbeno-prodajnoga karaktera, a pravo sudjelovanja i promoviranja i/ili prodaje imaju sve fizičke i pravne osobe s odgovarajućom registracijom djelatnosti (tvrtke, obrti, zadruge, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, domaća radinost) i ponudom koja pridonosi ispunjenju svrhe Festivala.

I ove godine Festival se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma.

Više informacija zainteresirani mogu dobiti ovdje.